Fata de 12 ani din Vaslui care s-a prostituat de la 9 ani si a infectat mai multi barbati cu sifilis va ajunge la un asistent maternal.

Protectia Copilului din Vaslui a finalizat marti raportul legat de cazul unei fete din satul Popeni, care se prostitua la 12 ani si a carei poveste a devenit publica abia dupa ce a fost descoperita cu sifilis. Diagnosticarea ei a survenit abia in iulie 2007, cind fata s-a prezentat singura la medic dupa ce „a fost lovita de tata cu un obiect contondent, producindu-i leziuni la antebratul sting".

Oficialii au concluzionat ca acest lucru a fost posibil din cauza „pasivitatii" celor din comunitate, a primarului, medicilor si a politistilor, mai putin a reprezentantilor scolii, care au adresat mai multe petitii inca din 2004, cind fata a plecat de acasa. „Atitudinea primarului comunei Zorleni a fost aceea ca «nu se impune interventia institutiei pe care o reprezinta, intrucit copilul are parinti, iar interventia Protectiei Copilului nu este justificata pentru ca nu este orfana», atitudine care il face partas la comiterea agresiunilor asupra acestui copil, in sensul ca a manifestat o pasivitate in interventia sa", potrivit informatiilor din raport.

Din sesizarile celor de la scoala unde fata era inscrisa, copilul era repetent, chiulea si avea un comportament antisocial, de tipul vagabondaj sau furt. Conducerea scolii a sesizat politia de multe ori in legatura cu „grupul vicios" din care ea facea parte, „alaturi de alte trei eleve", despre care spune ca noaptea „consuma bauturi alcoolice" si „asista la scene obscene".

Din informatiile celor de la DGASPC Vaslui reiese ca fata ar fi intretinut relatii sexuale cu sapte barbati, dintre care doi au 70, respectiv 80 de ani. In prezent, ea este intr-un centru pentru dezintoxicare, urmind a fi plasata la un asistent maternal.