Licitatia publica cu strigare, pe 5 noiembrie
Pretul de pornire - 5.066.546 euro
Garantia de participare - 1,7 milioane leiRomaero Baneasa, la care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului detine 51% dintre actiuni, va scoate la
Licitatia publica cu strigare, pe 5 noiembrie
Pretul de pornire - 5.066.546 euro
Garantia de participare - 1,7 milioane leiRomaero Baneasa, la care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului detine 51% dintre actiuni, va scoate la vanzare cinci active, plus un teren de 5.836 mp, ne-a comunicat ieri Autoritatea. Potrivit acesteia, cele cinci obiective cu mijloace fixe pentru care, la data de 5 noiembrie a.c., se va organiza licitatie publica cu strigare, sunt o statie de preparare apa calda menajera si rezervoare camin vizitare canal, plus conducte, o statie pompe si bazin apa dedurizata constructie subterana pompe, o magazie de sare, o gospodarie apa recirculata si anexa, un put de apa de mare adancime si terenul aferent.
Pentru a putea participa la licitatie, potentialii cumparatori trebuie sa cumpere dosarul de prezentare, al carui pret este de 10.000 euro, si sa depuna garantia de 1.422.039 lei, fara TVA, pentru persoanele juridice/fizice romane sau echivalentul in euro la cursul BNR de la data platii. Taxa de participare la licitatie este 250 lei, fara TVA, pasul de licitare fiind 5% din valoarea pretului de pornire, plata realizandu-se integral in maximum 30 de zile de la adjudecare.Conditiile de participareDocumentele pe baza carora se elibereaza dosarul de prezentare sunt dovada de achitare a acestuia, actul de identitate sau pasaportul, imputernicirea din partea societatii comerciale ofertante si angajamentul de confidentialitate ce va fi semnat la sediul Romaero. Documentele trebuie depuse pana la data de 29 octombrie, achizitionarea dosarului de prezentare fiind obligatorie pentru participarea la licitatie, mai informeaza AVAS.
La licitatie nu pot participa persoane care au avut contracte de vanzare-cumparare cu AVAS, care au fost rezolutionate sau se afla in curs de rezolutionare, cumparatori care la data depunerii ofertei au litigii in curs pentru contracte de privatizare incheiate cu AVAS, persoane juridice care se afla in reorganizare sau faliment ori persoanele juridice a caror scrisoare de bonitate financiara nu atesta o rata a solvabilitatii generale supraunitare, noteaza Autoritatea.
Romaero este fabricant de avioane si aerostructuri si furnizor de servicii in domeniul intretinerii si reparatiilor complexe de aeronave, fiind furnizor autorizat pentru companii ca Boeing, Israel Aircraft, Bombardier si subcontractori ai Airbus.
Anul trecut, compania a inregistrat venituri de 63,9 milioane de lei, mai mari cu 27,2% comparativ cu anul precedent, si pierderi de 17,7 milioane de lei, fata de castigul de circa 276.000 lei din 2005. Datoriile societatii, dupa primele trei trimestre din 2006, se cifrau la valoarea de 54 milioane lei. In actionariatul Romaero Baneasa se afla si SIF Muntenia, care controleaza 25,8% din capital, si Fondul Proprietatea, cu 21%.
La data de 19 iunie 2007, Romaero anunta ca vrea sa ia un credit de 10-12 milioane lei, pentru achitarea unor obligatii de plata restante la bugetul statului, iar garantarea creditului se va face cu bunuri imobile din patrimoniul societatii. Romaero SA se afla pe lista ceor 28 de societati pentru care AVAS a amanat insolventa si pentru care s-au elaborat programele de restructurare.
Acestea vizeaza punerea in aplicare a unui set de masuri pentru achitarea datoriilor restante existente si iesirea din starea de insolventa prevazuta de Legea nr. 85/2006.AVAS nu a anuntat BursaNici AVAS, nici Romaero nu au anuntat BVB despre licitatie, desi este o operatiune care ar putea afecta evolutia companiei la Bursa si care trebuia facuta publica, pentru a se asigura transparenta.
Titlurile companiei sunt listate la categoria III-R a sectiunii Rasdaq. In sedinta de ieri, actiunile s-au apreciat cu 10%, pana la 55 lei, pe o lichiditate destul de scazuta, de 12,836 lei.
Actionarii principali ai companiei sunt Avas cu 51,90%, SIF Muntenia, cu o detinere de 25,85% si Fondul Proprietatea cu 21,00%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.