La sfirsitul lui octombrie, Florin Calinescu revine la PRO TV in postura de presedinte al tarii, in serialul „Anticamera".Florin Calinescu: „Nu m-am
gindit niciodata sa
candidez la presedintie,
dar m-am gindit sa fac un
film despre asta" Boerescu, personajul interpretat de Florin Calinescu, este in aparenta un nebun scapat pe coridoarele Palatului Cotroceni. In spatele mastii se ascunde un creier politic de exceptie, capabil sa duca la bun sfirsit tot ce-si propune. „Nu m-am gindit niciodata sa candidez la presedintie, dar m-am gindit sa fac un film despre asta", spune cel care va fi aici nu doar actor, ci si regizor principal. Filmarile au inceput simbata, in studiourile MediaPRO, de la Buftea. Regizor secund al serialului este Catalin Bugean, cel care a regizat pentru PRO TV „Meseriasii". Intruchiparea prim-ministrului va fi cunoscutul actor Serban Ionescu. „Anticamera" e un serial de satira politica si intrigi de culise. Presedintia Romaniei este locul in care se petrece actiunea. Pentru un presedinte atipic precum Boerescu nu este suficient ca oamenii din jur sa fie competenti, ci capabili sa reziste deciziilor sale uluitoare, manifestarilor sale excentrice si sa poata remedia orice derapaj al presedintelui. Seful echipei din spatele presedintelui este Alexandru Popa (Dragos Stemate), care il ajuta sa-si atinga scopurile nebunesti. El va fi nevoit sa rezolve problemele politice ale conducatorului, sa faca fata crizelor externe, scandalurilor interne, amantelor si orgiilor, contractelor ilegale si minciunilor. Desi scenariul este unul de fictiune, exista similitudini cu personaje si intimplari reale de pe scena politica autohtona. Inclusiv asemanari evidente cu presedintele Basescu.

Florin Calinescu nu este la prima intruchipare a unui presedinte de stat. Pe scena Teatrului Mic, in regia lui Alexandru Tocilescu, el a fost Nicolae Ceausescu. Pe parte de tv, in ultimii ani, a jucat la PRO TV in serialul „Baieti buni", iar la TV Sport a realizat emisiunea „Om la om". Anul trecut, in studiourile MediaPRO a aparut in productia „Poveste de cartier", o varianta autohtona a celebrului „West Side Story", adaptata la realitatile romanesti dintr-un cartier bucurestean. Din distributie au mai facut parte Sorinel Copilul de Aur si Jean de la Craiova.

„Cred ca Florin mai are destule resurse ca sa se intoarca, spune comentatorul media Iulian Comanescu. Am onoarea de a fi printre cei care au contribuit la ce s-a intimplat atunci, ca editor si redactor-sef la «Ora 7, Buna dimineata!», si il stiu. Era pretentios, voia sa-i scrii «tot», iar dupa ce termina cu acel «tot» de la tine (vreo sapte pagini A4 pe noapte), trintea cite una de la el de te tavaleai pe jos de ris... A trecut printr-o drama personala, asupra careia nu insist si care l-a scos partial din circulatie. Drama personala s-a sfirsit. Ii mai trebuie doar o echipa buna. «Baieti buni», de pilda, a inceput sclipitor, dar s-a stricat din motive de scenariu... Calinescu nu are nevoie decit de un pic de sustinere, de o echipa".