Banii publici continua sa fie „tocati“ in mod discretionar de catre diferite companii de stat, fara ca nimeni sa dea socoteala. Cel mai recent exemplu este cel al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), care a li
Banii publici continua sa fie „tocati“ in mod discretionar de catre diferite companii de stat, fara ca nimeni sa dea socoteala. Cel mai recent exemplu este cel al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), care a livrat „cu dedicatie“ catre cabinetele de avocatura aproximativ 23 milioane de euro (peste 76 milioane de lei), incepand din 2003 si pana in prezent, reiese dintr-un raport al Departamentului de Control al Guvernului. Mai grav este ca toate contractele respective au fost incheiate fara stiinta Consiliului de Administratie al CNADNR, desi in decursul celor patru ani de zile, trei ministri au trecut pe la sefia ministerului. De asemenea, potrivit aceluiasi raport, contractarea serviciilor juridice s-a facut in lipsa unor norme interne care sa reglementeze procedura de atribuire a acestora. „Ministerul Transporturilor a cheltuit banii ilegal din 2003 pana in prezent“, a declarat, ieri, deputatul PNL Andrei Gherea, citat de Mediafax.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.