Autorul pe care Colectia Cotidianul vi-l prezinta saptamina viitoare este unul neobisnuit, cu un profil pe care nu-l intilnim la tot pasul: indian musulman, nascut in Africa de Sud, retras pentru a-si trai viata, ca functionar international, in Elvetia!

Dupa Australia din povestea lui Ben Rice nu ne departam foarte mult, raminem in emisfera sudica si ajungem intr-un tinut in care literatura nu are radacini prea vechi, dar se dovedeste, veti vedea, proaspata si vie. Radacinile sint tinere, chiar daca titlul ne vorbeste despre un fruct amar.

Achmat Dangor, autorul pe care Colectia Cotidianul vi-l prezinta saptamina viitoare, este unul neobisnuit, cu un profil pe care nu-l intilnim la tot pasul: indian musulman, nascut in Africa de Sud, retras pentru a-si trai viata, ca functionar international, in Elvetia! O suma a diversitatii culturale care, evident, marcheaza romanul „Bitter Fruit", o poveste tulburatoare despre o familie sud-africana ajunsa in pragul destramarii. O ilustrare despre modul in care viata politica poate eroda viata unui cuplu ce nu poate raspunde la fel la provocarile trecutului. Dupa aproape douazeci de ani, o victima isi revede calaul, acelasi care ii violase sotia.

Sint anii in care, dupa Apartheid, se cauta adevarul. Se restabileau frontierele dintre oameni, se banuiau adevarurile crude si se prefigurau vinovatiile. Iertare sau razbunare? - aceasta e intrebarea plutind in apele adinci ale cartii. Ce vor alege personajele? Ce vina i se poate imputa unui tinar nascut in urma unui viol? Mai pot convietui doi soti dupa ce amintirile revin, brutale, in viata lor? Dupa ce s-au straduit sa ingroape clipele ingrozitoare care le-au marcat existenta? Iertare sau razbunare. Raspunsurile pot fi diferite, vietile se pot bifurca in functie de asta. Fructul amar pe care autorul ni-l asaza in fata chiar in titlu este iertarea sau razbunarea? Ramine sa vedeti asta de azi intr-o saptamina din cartea unui autor original si profund.