Cei doi lideri ai maghiarimii au profitat de comemorarea a 158 de ani de la executarea celor 13 generali maghiari pentru a se contra.

Aproape 1.000 de maghiari, din tara si din Ungaria, au participat simbata, la Arad, la manifestarile dedicate comemorarii a 158 de ani de la executarea celor 13 generali ai revolutiei de la 1848-1849, transmite corespondentul NewsIn. Prezent la eveniment, liderul UDMR nu a ratat ocazia de lansa un apel pentru unitatea maghiarimii si nici pe cea de a lansa citeva sageti la adresa pastorului reformat Tökes Laszlo. "O natiune pusa pe cearta nu va cuceri pentru sine libertate, egalitate, fraternitate. Liderul care spune intr-una Ğeu, eu, euğ nu va cuceri libertate, egalitate, fratie. Degeaba spune Ğeu sint cel mai bun, pe mine sa ma alegetiğ, fiindca asta nu e decit egoism, nimic altceva. O comunitate divizata nu va dobindi ceea ce i se cuvine. Dupa cum nici cu politicieni care isi schimba intr-una culoarea si isi incalca zilnic cuvintul nu ajungem nicaieri", a declarat Marko.

De la Oradea, Tökes a evitat sa raspunda declaratiilor lui Marko. S-a rezumat doar sa intepe UDMR, pentru ca nu l-a invitat la ceremonia de la Arad. "Sint foarte satisfacut ca, la Oradea, am reusit sa sarbatorim impreuna cu UDMR-ul, spre deosebire de Arad, unde, fara sa solicit sa ma duc, mi s-a transmis prin presa mesajul ca nu sint bine venit", a punctat Tökes. La manifestarile de la Oradea a participat si fostul premier ungar Orban Viktor, care si-a anuntat sprijinul pentru candidatura lui Tökes pentru Parlamentul European.