Conservatorii vor ca dupa euroalegeri sa fie realizat un "Front pentru democratie", din care sa faca parte PNL, PC si PSD, care sa sustina un Guvern Tariceanu III. Tot ieri, Marius Marinescu a devenit vicepresedinte al PC, iar o delegatie a conser
Conservatorii vor ca dupa euroalegeri sa fie realizat un "Front pentru democratie", din care sa faca parte PNL, PC si PSD, care sa sustina un Guvern Tariceanu III. Tot ieri, Marius Marinescu a devenit vicepresedinte al PC, iar o delegatie a conservatorilor a participat la un miting in fata Palatului Cotroceni pentru a-l sensibiliza pe presedinte in legatura cu predarea limbii romane in Harghita si Covasna.
Liderul conservator a anuntat ca, dupa alegerile pentru Parlamentul European, va purta discutii cu PNL si PSD pentru constituirea unui "Front pentru democratie", care sa ofere stabilitate unui Guvern Tariceanu III, pana in martie 2009. In replica, premierul a respins ideea lansata, pe care nu o considera oportuna. "Un astfel de demers pot sa-l initiez si eu daca voi simti necesitatea de a forma o larga coalitie" a precizat Tariceanu. Proaspatul vicepresedinte al PC, Marius Marinescu, i-a acuzat pe fostii colegi democrati ca au dat "frau coruptiei generalizate" si ca se ocupa de "afaceri oneroase". Tot ieri, PC a organizat ieri un miting in fata Palatului Cotroceni, pentru a-i atrage atentia presedintelui ca in judetele Harghita si Covasna elevii nu au abecedare romanesti, iar testele pentru examenele auto sunt in limba maghiara. Conservatorii sustin ca presedintele nu isi respecta obligatiile fata de romani si ca trebuie sa fie mai atent cand face declaratii despre predarea limbii romane in aceste judete. (C. ANDREI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.