Gaz de France a finalizat achizitia Depomures si estimeaza investitii de 130 de milioane de euro pentru cresterea capacitatilor de inmagazinare a gazelor naturale.
Compania franceza a preluat pachetul majoritar de actiuni, de 59%, la operatorul
Gaz de France a finalizat achizitia Depomures si estimeaza investitii de 130 de milioane de euro pentru cresterea capacitatilor de inmagazinare a gazelor naturale.
Compania franceza a preluat pachetul majoritar de actiuni, de 59%, la operatorul roman de inmagazinare a gazelor naturale Depomures, din Targu Mures, de la societatile Azomures (50%) si Infochem (9%), se arata intr-un comunicat al Gaz de France Romania. Restul capitalului Depomures este controlat de producatorul national de gaze Romgaz (40%) si de actionari minoritari (1%). Operatorul roman detine un depozit de gaze naturale intr-un zacamant vechi, epuizat, in Tg. Mures. Depozitul are o capacitate de 300 milioane metri cubi, iar Depomures estimeaza o crestere a capacitatii la 600 milioane metri cubi. "Aceasta achizitie nu poate decat sa ne bucure, deoarece consolideaza pozitia grupului in Romania si reprezinta o oportunitate excelenta pentru compania noastra de a-si diversifica activitatile de gaze naturale, dupa intrarea in 2005 pe piata distributiei si a comercializarii de gaze naturale", a declarat Jean-Francois Carriere, director adjunct al Directiei Internationale a Gaz de France. Achizitia pachetului majoritar la Depomures este a doua tranzactie de acest tip derulata de grupul francez in Romania, in acest an, dupa preluarea in luna februarie a 65% din capitalul Amgaz, al treilea operator roman de inmagazinare cu o capacitate de 40 milioane metri cubi. Compania franceza are in vedere dezvoltarea capacitatilor de inmagazinare la Depomures si Amgaz, pentru a avea mai multa flexibilitate in politica de aprovizionare cu gaze pentru consumatorii romani cu cerere mare de consum pe perioada de iarna. Suma totala a investitiilor pentru cresterea capacitatii este estimata la 130 de milioane de euro. Gaz de France este un actor important pe piata energiei din Europa. Grupul produce, achizitioneaza, transporta, distribuie si comercializeaza gaze naturale, electricitate si servicii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.