Saptamana trecuta, in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 45.345 de contracte futures si optiuni. Valoarea acestor contracte a reprezentat echivalentul a circa 185 milioane lei, peste 55 milioane de euro, fiind stabilit astfel cel mai
Saptamana trecuta, in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate 45.345 de contracte futures si optiuni. Valoarea acestor contracte a reprezentat echivalentul a circa 185 milioane lei, peste 55 milioane de euro, fiind stabilit astfel cel mai bun nivel al ultimelor cinci saptamani. In ceea ce priveste evolutia numarului de pozitii deschise, acestea au urcat vinerea trecuta la aproape 47.000.
Pe piata raportului euro/leu cu scadenta la sfarsitul acestui an preturile la care au fost realizate tranzactii nu au inregistrat fluctuatii semnificative, exceptie facand sedinta de joi.
Astfel, in prima jumatate a saptamanii, tranzactiile au fost realizate la 3,365 - 3,375 lei, pentru ca joi euro sa faca un salt la deschidere la 3,415 lei, iar la inchidere sa scada la 3,375 lei. Ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii a adus un pret de cotare de 3,37 lei.
Pentru scadentele de anul viitor, preturile de cotare au fost destul de stabile. Pentru martie, ele au coborat de la 3,4225 la 3,4 lei, in timp ce pentru iunie au stagnat la 3,39 lei, iar pentru septembrie la 3,5559 lei.
Investitorii de la Sibiu si-au mentinut interesul pentru tranzactiile avand ca suport uncia de aur. Cotatiile metalului galben nu le-au depasit pe cele inregistrate pe pietele internationale, jucatorii trebuind sa ia in calcul si evolutia raportului dolar/leu, la scadenta raportarea facandu-se la pretul anuntat de BNR.
Saptamana a debutat cu niste cotatii maxime de 737 - 739 dolari, datorita scaderii dolarului la minimul sau istoric fata de euro. Urmatoarele doua sedinte au adus o scadere a contractului SIBGOLD de la 733 la 722 dolari, pentru ca in sedinta de vineri pretul de cotare sa fie stabilit la 731,5 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.