Totul a inceput cu un soricel - Mickey Mouse - adus la viata in 1928, despre care Walt Disney insusi spunea ca il iubeste mai mult decat pe orice femeie pe care a cunoscut-o.

Tot creatorul lui Mickey sustinea ca "animatia este un mijl
Totul a inceput cu un soricel - Mickey Mouse - adus la viata in 1928, despre care Walt Disney insusi spunea ca il iubeste mai mult decat pe orice femeie pe care a cunoscut-o.

Tot creatorul lui Mickey sustinea ca "animatia este un mijloc universal de comunicare: se adreseaza oamenilor de toate varstele, din intreaga lume" si, intr-adevar, universul moral creat de Disney, in care binele iese mereu triumfator, este indragit de toti. Compania a fost fondata la 16 decembrie 1923, de Walt Disney si fratele sau, Roy, ca un mic studio de animatie. Astazi este una dintre cele mai mari companii de productie din Hollywood si, de asemenea, detine noua parcuri Disneyland si cateva retele de televiziune, inclusiv ABC. Sediul central al Disney este la Burbank (California, SUA).


RECORD. La baza brandului Disney sta conceptia unui revolutionar, care a preferat visul in locul realitatii, un vis care a adus cu el un succes rasunator in lumea intreaga. Disney detine recordul in vanzarile pe DVD, "Piratii din Caraibe 2" fiind cel mai vandut film pe DVD al tuturor timpurilor. Disney este si detinatorul unor recorduri in 2006 in ceea ce priveste si partea de live action si animatie.

Cele mai vandute titluri au fost: "Cars", "The Chronicles of Narnia - the Lion, the Witch and the Wardrob", precum si titlurile DVD de mare succes, cu productie tv - "High School Musical" si "Lost 2".

Filmele de animatie si live action Walt Disney pe DVD sunt distribuite de Prooptiki Romania SRL, distribuitorul oficial pe teritoriul tarii noastre al filmelor apartinand acestui studio. Lansarile din luna octombrie - "Meet The Robinsons", "Pixar Shorts", "Goal 2" si "Jungle Book" - se anunta a fi un succes, toate aceste titluri, cu o calitate de redare exceptionala, fiind asteptate de publicul din Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.