Locatarul de la Cotroceni a luat-o zdravan, de trei ori succesiv. Croseu de stanga, croseu de dreapta, punch in barba si buf, la podea. Inca nu KO. O lovitura tare a fost respingerea motiunii de cenzura, pentru care jucase la mare disperare. Cealalta
Locatarul de la Cotroceni a luat-o zdravan, de trei ori succesiv. Croseu de stanga, croseu de dreapta, punch in barba si buf, la podea. Inca nu KO. O lovitura tare a fost respingerea motiunii de cenzura, pentru care jucase la mare disperare. Cealalta lovitura a urmat imediat, a fost dubla si l-a gasit nepregatit. Anume, suplimentarea pensiilor in noiembrie, din excedentul asigurarilor sociale si ordonanta de urgenta privind modificarea legii raspunderii ministeriale.
Faza cu pensiile a inghitit-o presedintele pe necomentate, pentru ca n-a riscat sa mai piarda douazeci de procente la incredere, ca prima oara cand i-a vaitat pe pensionari ca ar fi inselati, intrucat nu sunt bani, iar realitatea l-a contrazis. Majorarea pensiilor este posibila datorita guvernarii liberale care a favorizat dezvoltarea economica. Pensiile majorate sunt asociate cu guvernul Tariceanu II. Un motiv pentru care "Guvernul de dreapta trebuia sa cada".
Dar daca n-a putut sa-l dea jos pe premierul Tariceanu prin motiunea de cenzura a PSD-Geoana, presedintele Basescu spera ca o va face prin fabrica judiciara DNA. Insa tanarul ministru Chiuariu a taiat cordonul ombilical intre DNA si Palatul Cotroceni, lasandu-l pe presedintele Basescu fara jucaria de suspendat ministri liberali si in general, de balacarit adversari politici. Ce ar fi urmat se vede din retinerea taranistului Ioan Muresan. Nu le-a ajuns distrugerea PNTCD. Dupa sapte ani, DNA il retine, prin rapire de tip stalinist, pe fostul ministru taranist, cu propunerea de arestare. Sa se tot asocieze PNTCD cu PNL! Este un avertisment al presedintelui Basescu la adresa PSD: va aliati cu PNL si va plimbati pe la DNA.
Basescu vrea sa prosteasca populatia stigmatizand Guvernul ca infractor, iar slugile din PD si PLD ii tin isonul. Mincinosii spun ca ministrii liberali s-ar sustrage actului judiciar. Dimpotriva! Incepand cu ministrul Justitiei, liberalii se pun pe tava justitiei, ca dovada ca vor sa elibereze justitia de sub control politic.
Basescu si ai lui ascund esentialul. Ordonanta ministrului Chiuariu prevede ca factorul politic, respectiv, Guvernul, sa nu mai decida alcatuirea comisiei prezidentiale pentru avizarea urmaririi penale a ministrilor, comisia sa nu mai fie formata din politruci subiectivi, ci doar din magistrati, desemnati de CSM. Prin ordonanta Chiuariu, Guvernul liberal da mana libera justitiei. Singurul care o mai poate bloca e presedintele tarii. Basescu si Boc uita sa spuna ca Macovei si Blaga au alcatuit comisia desfiintata. Acea comisie era descalificata, prin avizul de urmarire penala a ministrului liberal Atanasiu, dupa care Justitia a decis ca ministrul a fost suspendat nevinovat. Basescu omite sa informeze populatia ca a negociat cu Geoana caderea Guvernului Tariceanu, prin promisiunea de a-i haitui cu DNA pe adversarii din PSD si pe liberali.
De doua lucruri se teme in principal Basescu. Comisia de la Cotroceni formata din magistrati sa-i ceara presedintelui Basescu avizul de umarire penala a presedintelui Basescu. Si premierul Tariceanu sa formeze o coalitie nationala care sa-l scoata din circuit. Pe curand.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.