Guvernul nu se schimba pentru ca vor Traian Basescu si aservitii sai din DNA, Guvernul se schimba doar prin vointa Parlamentului. Oricat s-au caznit sforarii din cercurile PD sa asmuta Opozitia in Parlament si oricate cereri de urmarire penala a scos
Guvernul nu se schimba pentru ca vor Traian Basescu si aservitii sai din DNA, Guvernul se schimba doar prin vointa Parlamentului. Oricat s-au caznit sforarii din cercurile PD sa asmuta Opozitia in Parlament si oricate cereri de urmarire penala a scos peste noapte DNA contra ministrilor Cabinetului Tariceanu, marea motiune de cenzura a picat lamentabil. A scos insa la iveala un sef de stat care este in stare de orice compromis politic, inclusiv sa arunce tara in haos, pentru a-si satisface ura viscerala impotriva premierului Calin Popescu Tariceanu. Dupa ce el, si nimeni altcineva, l-a numit, cu pupaturi si strangeri in brate, in functia de premier. In loc sa fie un factor de echilibru social si politic, care sa transforme Romania intr-o tara in care nivelul de trai al romanului sa constituie principala preocupare, Traian Basescu vrea instabilitate si instiga Puterile statului una contra alteia, prin oribile diversiuni. Ultima de acest gen, lansata public vinerea trecuta, pentru tot mai putinii cetateni dispusi sa-l creada, acredita ideea ca intregul Guvern s-ar afla in conflict cu Justitia. Cand, in realitate, intregul Guvern se afla in conflict doar cu Basescu si DNA - Parchet care nu reprezinta Justitia, deoarece, conform articolului 126 din Constitutie, Justitia se realizeaza doar prin Inalta Curte de Casatie si celelalte instante judecatoresti. Un Parchet cu mot, ai carui sefi sunt cu totii numiti de Basescu, dupa ce au fost atent selectionati de pupila prezidentiala Macovei.
Prestatia furibunda a lui Basescu, la adresa ministrului Chiuariu si a premierului Tariceanu - care au emis ordonanta prin care comisia speciala de la Cotroceni, compusa din functionari servili si santajabili, va fi inlocuita cu judecatori independenti - a oferit un jenant spectacol public. Dar presa a fost la inaltime. Cu exceptia oficioaselor cotroceniste care au vazut apocaliptic "moartea Justitiei", s-a titrat pretutindeni ca Basescu a ramas fara "jucarie". Adica fara comisia aservita si fara posibilitatea ca DNA (o simpla directie in Parchetul General) sa mai ceara urmarirea penala a vreunui ministru. Orb sa fii sa nu vezi cum un procuror-unealta ca Daniel Morar, pentru care statul roman a platit doua miliarde de lei vechi despagubiri victimelor anchetelor sale, a ajuns sa arunce peste gard, la Cotroceni, cereri peste cereri de urmarire penala, fara ca ministrii vizati sa fie vreo clipa informati asupra naturii acuzatiilor formulate. Ca daca nu s-a reusit cu motiunea, doar-doar se va reusi cu DNA. Poate ca intr-adevar sunt si ministri care au incalcat legea si trebuie sa raspunda. Si sa raspunda daca au comis infractiuni.
Dar nu pot sa cred in valuri de cereri de urmarire penala peste noapte, asa cum sunt convins ca unora dintre ministri li s-au fabricat dosare doar pentru se determina suspendarea lor din functie. In cazul ministrului Justitiei, DNA se afla in cel mai cras conflict de interese cu putinta. Si chiar in stare de vadita dusmanie. In conditiile in care DNA este acuzat ca face politie politica de catre toate partidele, mai putin PD, ai caror lideri, minune mare, sunt singurii care nu au dosare penale. DNA a devenit pentru mine o institutie ai carei exponenti mint ca presedintele are imunitate, pentru a-i tine dosarele la fereala, dar care la orice semn prezidential deschid altora dosare penale. Sunt insa sanse sa avem in scurt timp un DNA care sa nu mai depinda de presedinte sau alt factor politic. In mainele CSM se afla acest deziderat. Azi, CSM va trebui sa ia o decizie vitala in ceea ce priveste soarta unora din DNA. Sa dea de pamant cu procurorii gasiti cu grave abateri la control si care care cred ca pot face ce vor in dosare. Sau sa ascunda gunoiul sub pres si sa ne demonstreze ca anumiti procurori sunt fie incapabili sa se rupa de factorul politic, fie se afla deasupra legii pe care sunt pusi sa o pazeasca. Azi, ne vom convinge cu totii, cati "morari" si "tulusi" se ascund in CSM.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.