Grupul austriac OMV a realizat, pana la 30 iunie 2007, investitii in valoare de 4,38 miliarde lei la Petrom, cu aproape 1 miliard de lei mai mult fata de obligatiile asumate prin contractul de privatizare a companiei petroliere, incheiat la finele
Grupul austriac OMV a realizat, pana la 30 iunie 2007, investitii in valoare de 4,38 miliarde lei la Petrom, cu aproape 1 miliard de lei mai mult fata de obligatiile asumate prin contractul de privatizare a companiei petroliere, incheiat la finele anului 2004, transmite Mediafax.
"Conform contractului, de la finalizarea privatizarii si pana la 30 iunie 2007, OMV s-a obligat sa efectueze investitii de circa 3,45 miliarde de lei", a declarat vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Constantin Botez. Potrivit documentelor transmise Autoritatii de catre grupul austriac, investitiile au fost efectuate in mai multe sectoare, precum exploatare si productie, pentru care au fost alocate 2,84 miliarde de lei, rafinare, unde a investit 962 milioane lei, marketing - 566 milioane lei si circa 12 milioane de lei in sectorul produselor chimice.
Autoritatea a anuntat, recent, ca pana la finele lunii noiembrie 2007, va verifica raportul transmis de actionarul majoritar al Petrom. La inceputul lunii septembrie, AVAS a anuntat ca OMV a respectat clauzele privind pastrarea obiectului de activitate, numarul de angajati si obligatiile de mediu. Oficialii OMV au declarat, in urma cu un an, ca Petrom va realiza investitii de peste trei miliarde de euro, pana in 2010. Reamintim ca grupul austriac a preluat in anul 2004 o participatie de 51,01% din capitalul companiei petroliere, in urma unei tranzactii de 1,5 miliarde de euro. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.