La aproape un an de la aderarea la Uniunea Europeana, amenintarea clauzei de salvgardare continua sa planeze asupra Romaniei. Cel mai recent avertisment in acest sens apartine presedintelui grupului PPE-DE din Parlamentul European, Joseph Daul (fo
La aproape un an de la aderarea la Uniunea Europeana, amenintarea clauzei de salvgardare continua sa planeze asupra Romaniei. Cel mai recent avertisment in acest sens apartine presedintelui grupului PPE-DE din Parlamentul European, Joseph Daul (foto) reluand, la finalul saptamanii trecute, declaratiile colegului sau, Markus Ferber, referitoare la o eventuala activare a acesteia in cazul tarii noastre.
"Exista posibilitatea de activare a clauzei de salvgardare pentru Romania. Noi suntem responsabili de banii contribuabilului european si trebuie sa ne asiguram ca banul acestuia ajunge acolo unde trebuie. Si atat timp cat nu avem certitudinea ca acesti bani ajung acolo unde trebuie exista riscul aplicarii clauzei de salvgardare. Din pacate Guvernul nu face nimic impotriva coruptiei, nu raspunde intrebarilor noastre, intrebarilor comisiei, deci clauza de salvgardare poate fi activata", a declarat presedintele grupului PPE-DE din PE, Joseph Daul, cu ocazia discursului sustinut, sambata, la Timisoara, in cadrul seminarului "PPE-DE - cel mai important si mai influent Grup politic din Parlamentul European - Prioritati politice 2008". Oficialul european a atras, totodata, atentia ca, la acest moment, imaginea politicii Romaniei in Europa este una rea, recomandand autoritatilor sa acorde mai multa atentie reformei Justitiei. "Imaginea politicii Romaniei este o imagine rea pe care o prezentati fata de Europa. Nu se iau decizii atat de importate pentru schimbari, in special in domeniul justitiei, iar in urmatoarele 30 de zile justitia sta pe loc. Cum vreti sa aveti o imagine de bine in Europa? Din contra, este o noua suspiciune la adresa Romaniei care va exista in Europa. Nu sunt cetatenii romani pe care-i acuz, dar acuz Guvernul de a face astfel de miscari inainte de alegerile europarlamentare", a spus Daul, citat de Mediafax. Cu doar o zi inainte, liderul delegatiei germane din PPE-DE, Markus Ferber, a declarat, pentru NewsIn, ca se va adresa comisarului european pentru Justitie, Franco Frattini, pentru a solicita activarea clauzei de salvgardare pe Justitie in cazul Romaniei, apreciind ca "este inacceptabil sa cheltuim banii contribuabililor europeni pe o tara care nu isi respecta angajamentele de lupta impotriva coruptiei". (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.