In acest sezon, Steaua a adunat 6,5 puncte si este singura care mai poate aduce vreun punct Romaniei. Iesite din competitie, Dinamo se mandreste cu 2,5 puncte, Rapid cu 2 puncte, iar Otelul Galati si CFR Cluj au facut impreuna un punct.

In acest sezon, Steaua a adunat 6,5 puncte si este singura care mai poate aduce vreun punct Romaniei. Iesite din competitie, Dinamo se mandreste cu 2,5 puncte, Rapid cu 2 puncte, iar Otelul Galati si CFR Cluj au facut impreuna un punct.

Romania este in pericol ca in anii urmatori sa aiba din nou numai trei echipe in cupele europene, iar campioana ei sa joace din al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor. Punctele stranse de Steaua, ajutata de Rapid, in ultimele trei sezoane au fost irosite intr-o singura toamna. Daca in anii precedenti am avut rezultate bune in conditiile in care media punctelor se facea prin impartire la trei, in acest sezon romanii au castigat numai 12 puncte care se impart la 5! Situatia va deveni si mai dramatica anul viitor, cand in cupele europene vor participa primele sase clasate din Liga I. Doamne fereste sa mai ajunga o echipa si din Cupa UEFA Intertoto!

Provincia a ramas datoare vånduta
Calificarea Otelului in Cupa UEFA din postura de castigatoare a uneia dintre finalele Cupei Intertoto atarna ca o piatra de moara de gatul coeficientului de tara. Galatenii au fost eliminati inc a din turul preliminar de catre bulgarii de la Lokomotiv Sofia. Mai mult, elevii lui Petre Grigoras nu au reusit sa aduca decat jumatate de punct, pierzand la Sofia si facand doar un egal pe teren propriu. Moldovenii au avut, totusi, o palida consolare. “Sa nu se mai spuna ca facem noi Romania de ras. Priviti ce a facut CFR Cluj”, spunea un jucator al Otelului. Intr-adevar, clujenii lui Arpad Paszkany au suferit o umilinta si mai mare. Anorthosis Famagusta le-a predat o lectie de fotbal, castigand cu 3-1 meciul din Gruia, si a mers mai departe in primul tur al competitiei. Acest insucces ne-a obligat sa ii dam dreptate lui Gigi Becali, care spunea la sfarsitul sezonului trecut ca nu ar fi in interesul Romaniei ca CFR-ul sa ajunga in preliminariile Ligii Campionilor. Tinand cont de faptul ca echipa antrenata de Ioan Andone nu ar fi fost cap de serie, ea nu ar fi avut chiar nici o sansa sa ajunga in grupe.

Echipele din Capitala s-au descurcat ceva mai bine, dar nici ele nu au rupt gura targului. Dinamo si-a inceput aventura in turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. “Cainii” au fost eliminati de catre Lazio, dupa 1-1 in deplasare si 1-3 acasa. Cristi Borcea l-a adus pe Walter Zenga si a fixat un nou obiectiv: atingerea fazelor superioare in Cupa UEFA. Nu s-a ajuns, insa, nici in grupe, pentru ca Elfsborg a fost mai puternica. Rapid a apucat sa joace numai doua meciuri europene in acest sezon. Giulestenii pareau sa aiba sanse de calificare dupa 0-0 la Nurnberg, dar pe Giulesti a fost 2-2 si cei care s-au calificat au fost nemtii.

O victorie a Stelei nu valoreaza nici macar jumatate de punct
Singura echipa romaneasca ramasa in cupele europene este Steaua Bucuresti. In ciuda unui inceput de sezon foarte tensionat, ros-albastrii au ajuns pentru al doilea sezon consecutiv in grupele Ligii Campionilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.