Downing Street a schimbat "macazul" in planurile electorale, in urma unui sondaj defavorabil laburistilor.

Primul-ministru britanic, Gordon Brown, a anuntat sambata, intr-un interviu pentru BBC, ca nu considera oportuna organizarea alegeri
Downing Street a schimbat "macazul" in planurile electorale, in urma unui sondaj defavorabil laburistilor.

Primul-ministru britanic, Gordon Brown, a anuntat sambata, intr-un interviu pentru BBC, ca nu considera oportuna organizarea alegerilor generale in toamna acestui an. "Nu voi organiza alegeri. Am o viziune pentru schimbare in Marea Britanie si vreau sa le arat oamenilor cum implementam aceasta viziune in timpul guvernarii", a declarat Brown. Insa criticile au aparut imediat, pe fondul publicarii a doua sondaje in Marea Britanie care plaseaza Partidul Conservator in topul preferintelor electorale populatiei.

Sondajul realizat pentru cotidianul Sunday Times pune in evidenta un avans de 3 puncte al conservatorilor, cu 41% din intentiile de vot, fata de 38% pentru laburisti, in vreme ce studiul pentru tabloidul Sundaya€™s News of The World indica o diferenta de 6 puncte pentru partidul condus de David Cameron.

De altfel, liderul conservatorilor l-a atacat dur pe premier, acuzandu-l de incorectitudine, prin amanarea alegerilor generale pana in 2009. Cameron a declarat, citat de BBC: "Toata lumea stie ca premierul nu organizeaza alegeri pentru ca exista pericolul de a le pierde".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.