Avocatul Marius Raducan, directorul Directiei Asistenta Juridica din cadrul Companiei Nationale de Cai Ferate SA (CNCF), a fost arestat pentru doua infractiuni de luare de mita, in suma totala de 20.000 de lei, savårsite in lunile august si oc
Avocatul Marius Raducan, directorul Directiei Asistenta Juridica din cadrul Companiei Nationale de Cai Ferate SA (CNCF), a fost arestat pentru doua infractiuni de luare de mita, in suma totala de 20.000 de lei, savårsite in lunile august si octombrie ale acestui an.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, in urma cu doua zile, arestarea preventiva a lui Marius Raducan pe o perioada de 29 de zile, la cateva ore dupa ce judecatorii Curtii de Apel Bucuresti hotarasera ca acesta poate fi judecat in stare de libertate. Curtea de Apel a dispus fata de inculpat o masura preventiva mai blanda, respectiv cea a interdictiei de a parasi tara, insa procurorii anticoruptie au castigat recursul inaintat la Curtea Suprema, in seara aceleiasi zile. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie il acuza pe Marius Raducan, care este si avocat in cadrul Baroului Bucuresti, ca, in cursul lunii august a anului curent, a pretins si a primit suma de o suta de milioane de lei vechi de la Aurelia Balota, administrator al SC Ages Prodexim, pentru a recupera creanta de peste 900.000 de lei de la CNCF. La inceputul acestei luni, repreze ntanta aceleiasi societati comerciale a promis ca ii va da avocatului Marius Raducan inca o suta de milioane ROL pentru a o ajuta, in calitatea sa de director al Directiei Asistenta Juridica din cadrul CNCF, sa recupereze o alta creanta, in valoare de 400.000 de lei noi, de la Regionala Cai Ferate Timisoara. Marius Raducan a fost prins in flagrant, in data de 3 octombrie, in timp ce primea jumatate din acesti bani.

Sustine ca a intermediat un contract
Ioan Paun Dobrogeanu, avocatul lui Marius Raducan, a declarat, pentru ziarul „Gardianul“, ca acesta nu si-a dat seama ca savarseste o infractiune, primind banii de la administratorul societatii comerciale. Ioan Paun Dobrogeanu a spus ca inculpatul doar a intermediat o tranzactie intre doua firme si credea ca banii i se cuvin pentru serviciile prestate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.