Omul de afaceri a amenintat ca isi retrage finantarea de la echipa de fotbal aflata in subordinea Consiliului Local dupa ce juristii primariei Iasi i-au acuzat sotia de fals in acte.

Politehnica Iasi ar putea ajunge din nou aproape de faliment dupa ce unul dintre noii investitori, Ioan Zapodeanu, a amenintat ca isi retrage finantarea. Omul de afaceri a fost deranjat de faptul ca sotia sa a fost acuzata de fals in acte de catre Serviciul Juridic din cadrul Primariei Iasi.

Zapodeanu sustine ca primarul Gheorghe Nichita, care este si presedinte de onoare la Poli Iasi, ar fi in spatele scandalului. Sotia lui Zapodeanu, Dumitrita Calin, este acuzata de juristii din cadrul Primariei iesene ca ar fi falsificat un act prin care cerea o suprafata de teren in centrul orasului. Conform afirmatiilor Denisei Barbascu, sefa Serviciului Juridic, pe actele depuse la dosar era trecuta suprafata de 1.764 de metri patrati, in loc de 764 de metri patrati. „Corect era ca (n.r. - primarul) sa ma anunte, intentionam sa mai intru intr-un parteneriat cu Consiliul Local sau cu primaria pentru echipa de fotbal, dar nu stiu... Am sa stau de vorba cu domnul primar, sa vad daca el stie sau daca Denisa Barbascu a facut asemenea afirmatii cu stiinta lui! Am sa stau de vorba cu el si, daca este cu voia domnului primar, cred ca ma retrag si ii las sa isi faca ei treburile acolo! Vad ca sint o persoana incomoda!", a declarat Ioan Zapodeanu, amenintarea sa sunind a santaj.

Principalul actionar al Politehnicii Iasi a mai amenintat cu retragerea, dar din motive strict sportive, solicitind ca jucatorii sa fie amendati pentru evolutia modesta din meciul cu Ceahlaul si daca acestia nu isi vor imbunatati prestatia din teren in etapele viitoare. In plus, Zapodeanu i-a cerut antrenorului Ionut Popa ar trebui sa aiba demnitate si sa isi dea demisia din functie in urma rezultatelor slabe ale echipei din acest inceput de sezon. „Ma mir ca domnul Popa nu da vina pe Mitropolitul Daniel pentru jocul prost al echipei. A inceput sa gaseasca scuze penibile. M-am saturat de vrajeala. Daca Rednic a avut demnitatea sa demisioneze, desi a avut rezultate foarte bune la Dinamo, la noi de ce nu s-ar intimpla la fel? Nu vreau raul fotbalului iesean. Imi doresc ca Poli Iasi sa joace fotbal", a spus pentru NewsIn Ioan Zapodeanu.

Noii actionari au ajutat, la inceputul sezonului, echipa Poli Iasi sa obtina licenta de inscreire in Liga 1, dupa ce au achitat, in schimbul a 49% din actiuni, datorii de 1,5 milioane de lei, 1,2 la bugetul de stat si 300.000 de lei factura pentru gaz.