Mastile au cazut pentru echipele romanesti. Succesele de anul trecut in cupele europene trebuie recucerite prin seriozitate si munca.

Explozia extraordinara a echipelor noastre de club in sezonul trecut al cupelor europene a avut anul
Mastile au cazut pentru echipele romanesti. Succesele de anul trecut in cupele europene trebuie recucerite prin seriozitate si munca.

Explozia extraordinara a echipelor noastre de club in sezonul trecut al cupelor europene a avut anul acesta un recul care ne-a smuls umarul. Mai degraba ajustare a masurii Ligii I la propria dimensiune, supraevaluata dupa semifinale sau sferturi de Cupa UEFA, ceea ce s-a intimplat din septembrie incoace in cupele europene este destul de simplu de explicat. Daca e sa incepem cu Steaua, atunci trebuie sa ne bucuram ca nu vom avea mai multe echipe direct in grupele Champions League incepind cu sezonul urmator. In mod clar, nici Rapid si nici Dinamo n-ar fi facut mai mult in grupa Stelei, intr-o competitie in care e nevoie de investitii serioase timp de cel putin cinci ani pentru a te misca relaxat printre echipele adevarate.

Exemplul Sahtior, cu 60 de milioane de euro doar in aceasta vara, nu poate fi urmat in Romania nici daca Patriciu, Becali sau Tiriac ar investi impreuna la aceeasi echipa. Dinamo si Rapid au pierdut pe mina lor, reiterind tarele clasice ale fotbalului nostru. Labilitate psihica, lipsa potentialului fizic si o detasare de eveniment, in momentele decisive, care probabil ca nici in Brazilia nu mai este intilnita.

In plus, la marile carente ale echipelor noastre in acest sezon, sa spunem ca ele s-au aflat in situatia halucinanta ca toate trei (ne referim la cele care chiar conteaza, Steaua, Dinamo si Rapid) au inceput competitiile internationale cu antrenori noi. Daca e sa ne uita inapoi, sa spunem ca Steaua a facut performanta dupa patru ani cu Piturca si doi cu Olaroiu, Dinamo cu Andone confirmat si sustinut de conducere chiar si in conditii grele, iar Rapid cu Lucescu jr. batind toate recordurile de stabilitate in Giulesti. Acum cluburile sint vraiste, iar echipele nu pot fi altfel. Meschini in investitii, patronii celor trei granzi au avut rezultate pe masura, si numai banii alaturi de munca si seriozitate pot face ca din nou sa fie intr-adevar si in fotbal un continent fara frontiere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.