Membrii unei retele specializate in furtul de obiecte de arta au fost prinsi in momentul in care vindeau sapte statuete si cinci tablouri, unele dintre ele purtand semnatura unor autori celebri precum Salvador Dali, Felix Tabasco sau Juan Ismael.
Membrii unei retele specializate in furtul de obiecte de arta au fost prinsi in momentul in care vindeau sapte statuete si cinci tablouri, unele dintre ele purtand semnatura unor autori celebri precum Salvador Dali, Felix Tabasco sau Juan Ismael. Florin Ciornei, Florin Ofileanu si Catalin Alexandru au fost prinsi in flagrant delict de catre procurorii ieseni in timp ce incercau sa vanda operele de arta contra sumei de 100.000 de euro.
Procurorii DIICOT urmeaza sa-i prezinte pe cei trei traficanti in fata instantei cu propunerea de arestare preventiva sub aspectul savarsirii infractiunilor de initiere, constituire sau aderare la un grup infractional organizat, spalare de bani, detinerea si comercializarea bunurilor culturale mobile care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat strain si care au fost exportate ilegal. Potrivit Mediafax, anchetatorii au stabilit ca inculpatii detineau mai multe opere de arta ce faceau parte din patrimoniul cultural al statului spaniol. Acestea au fost sustrase, in perioada 2002 - 2004, din colectii particulare si muzee din Spania. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.