Preturile pentru depozitarea celulelor stem la prima banca de acest fel din Romania, care se va deschide la Timisoara, vor fi de 1070 de euro, pentru o perioada de pastrare de zece ani, si de 1400 de euro, pentru 20 de ani, cat este durata lor de
Preturile pentru depozitarea celulelor stem la prima banca de acest fel din Romania, care se va deschide la Timisoara, vor fi de 1070 de euro, pentru o perioada de pastrare de zece ani, si de 1400 de euro, pentru 20 de ani, cat este durata lor de viata, informeaza Mediafax.
Seful Clinicii Hematologice din cadrul Spitalului de Copii din Timisoara, prof. dr. Marghit Serban, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca aparatura necesara deschiderii bancii, in valoare de 50.000 de euro, a fost primita ca donatie.
Potrivit sursei citate, celulele stem, recoltate la nastere din cordonul ombilical si folosite pentru vindecarea de boli grave, precum anemii, leucemii, cancer, boli imunologice, de sange ori metabolice, vor fi prelucrate si pastrate in conditii speciale la Timisoara, la o temperatura de minus 186 de grade. Serban a spus ca, inainte de a fi congelate, celulele stem trec printr-un intreg proces, iar costurile vor varia in functie de cat timp doresc parintii sa le pastreze la banca, urmand sa fie prelevate gratuit doar daca bebelusul se naste cu o afectiune si poate fi salvat doar cu ajutorul lor.
La Timisoara s-a facut primul transplant de celule stem din tara, dar acum interventia se face si in alte orase. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.