Pe 4 octombrie, a murit, la Spitalul Universitar din Bucuresti, celebrul regizor de opera Hero Lupescu. Maine, intre orele 10.00-14.00, trupul neinsufletit al artistului se va afla in foaierul Operei Nationale Bucuresti, pentru ca toti cei care l-au
Pe 4 octombrie, a murit, la Spitalul Universitar din Bucuresti, celebrul regizor de opera Hero Lupescu. Maine, intre orele 10.00-14.00, trupul neinsufletit al artistului se va afla in foaierul Operei Nationale Bucuresti, pentru ca toti cei care l-au iubit sa-si poata lua un ultim ramas bun. La ora 12.00, va avea loc un meeting de doliu, dupa care cortegiul funerar se va indrepta spre cimitirul Filantropia, din Bucuresti, unde va avea loc inmormantarea. Fiul cunoscutului cantor de la Sinagoga Mare, Avram Wolfsohn, Hero Lupescu a inregistrat cel mai recent succes la Opera din Bucuresti cu "Nabucco". A fost laureat al unor mari premii, printre care "Premiul criticii muzicale "Mihail Jora". In 1989, regele Hassan al Marocului i-a conferit distinctia "Legiunea de Onoare". Regizarea spectacolului de deschidere a Olimpiadei din Spania i-a adus Premiul Olimpic "Colanul de Argint". A lucrat timp de 34 de ani la Opera Romana, din 1954 pana in 1988. A realizat 223 de spectacole. Dumnezeu sa-l odihneasca!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.