Profesorii din intreaga lume au sarbatorit ieri Ziua Mondiala a Educatiei. Aniversarea este si pentru invatamantul romanesc un moment de reflectie, un prilej de evaluare a rezultatelor scolii si a dascalilor, o ocazie pentru a adresa un gand de recun
Profesorii din intreaga lume au sarbatorit ieri Ziua Mondiala a Educatiei. Aniversarea este si pentru invatamantul romanesc un moment de reflectie, un prilej de evaluare a rezultatelor scolii si a dascalilor, o ocazie pentru a adresa un gand de recunostinta educatorilor, multe scoli din intreaga tara oferindu-le profesorilor drept cadou o zi libera.

La 5 octombrie 1966, UNESCO a adoptat Statutul Profesorilor, document care ofera cadrelor didactice din intreaga lume o recunoastere unanima a importantei profesiunii, dar si faptul ca orice tara trebuie sa aiba profesori competenti, calificati si motivati. Cei de la UNESCO trag un semnal de alarma si ne avertizeaza ca pana in anul 2015 va fi nevoie de 18 milioane de noi profesori pe plan mondial.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.