Castigatorii Premiilor IgNobel, pe anul 2007 au fost anuntati joi, in cursul festivitatii  gazduite de prestigioasa universitate americana Harvard. Gandite ca o contrapondere la desavarsita seriozitate a premiilor decernate de Fundatia Nob
Castigatorii Premiilor IgNobel, pe anul 2007 au fost anuntati joi, in cursul festivitatii  gazduite de prestigioasa universitate americana Harvard. Gandite ca o contrapondere la desavarsita seriozitate a premiilor decernate de Fundatia Nobel, de la Stockholm, botezate de mass-media "Anti-Nobeluri", premiile IgNobel se decerneaza pentru cele mai traznite inventii stiintifice, pentru cele mai amuzante cercetari sau pentru a atrage atentia, in mod indirect, asupra unui aspect social care, in opinia organizatorilor, ar trebui sa corectat. Inventiile care primesc "coronita" aferenta sunt insa reale, oricat de traznite ar fi. Anul acesta, printre cercetarile stiintifice "remarcabile" care au fost onorate cu statueta care reprezinta o gaina tinand cu ciocul un ou, s-a numarat sI cea a trei argentinieni care au publicat in iunie anul acesta un studiu despre "efectele Viagrei asupra senzatiei de decalaj orar la hamsteri", relateaza Hotnews. Si pentru ca mesajul pacifist al IgNobel-urilor din acest an sa fie clar, premiul pentru pace a fost acordat unui laborator din Dayton care a patentat o "arma chimica" ce provoaca soldatilor inamici o atractie sexuala irezistibila, ceea ce face razboiul o ipoteza cel putin "indezirabila". Distinctia pentru Limba a fost decernata unor cercetatori de la universitatea din Barcelona, pentru descoperirea sennzationala care a aratat, mai presus de orice dubiu, ca sobolanii nu pot face diferenta intre o persoana care vorbeste japoneza sI una care vorbeste olandeza. IgNobelurile sunt de obicei decernate de personalitatI autentice ale cercetarii stiintifice, unele chiar castigatoare ale premiilor Nobel. Varianta serioasa, cu diploma semnata la Stockholm.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.