Fondul de investitii JC Flowers este in discutii pentru preluarea bancii britanice Northern Rock, care se confrunta cu dificultati financiare in urma plasamentelor nerentabile pe piata creditelor, iar fondul Cerberus ar putea lua o decizie similara,
Fondul de investitii JC Flowers este in discutii pentru preluarea bancii britanice Northern Rock, care se confrunta cu dificultati financiare in urma plasamentelor nerentabile pe piata creditelor, iar fondul Cerberus ar putea lua o decizie similara, transmite Reuters, citat de Mediafax. Informatiile referitoare la existenta a cel putin doua posibile oferte de preluare, furnizate de mai multe surse, au determinat cresterea puternica a cotatiei actiunilor Northern Rock.
JC Flowers, fond infiintat de fostul bancher de la Goldman Sachs, Chris Flowers, si-a asigurat o finantare de peste 15 miliarde de lire sterline (30,6 miliarde dolari) pentru eventuala preluare a Northern Rock, a declarat una dintre surse. Oficialii fondului analizeaza registrele financiare ale bancii britanice, ce ar putea dura mai multe saptamani, in pofida presiunilor tot mai mari pentru o solutie rapida care sa controleze pierderile de la Northern Rock. "Obiectivul nu este de a diviza banca, ci de a face lucrurile sa functioneze", a spus sursa, care a precizat ca divizarea unei institutii financiare importante poate dura trei sau patru ani.
O alta sursa a declarat ca fondul de investitii private Cerberus este la randul sau interesat de Northern Rock, dar, in urma preluarii, ar putea diviza banca, a cincea mare institutie de credite ipotecare din Marea Britanie.
"Banca va fi mai mult ca sigur preluata sau divizata, problema este la ce pret. Actionarii vor obtine un castig mai mare in cazul in care vor exista mai multe oferte", a declarat analistul casei de brokeraj Numis, James Hamilton. Northern Rock a angajat pentru consultanta in vederea vanzarii bancilor Citigroup si Merrill Lynch.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.