Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu asteapta ca o bursa straina si un fond de investitii din New York sa subscrie actiuni la majorarea de capital, dupa ce mai multe institutii au cerut informatii referitoare la operatiune, a declarat presedi
Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu asteapta ca o bursa straina si un fond de investitii din New York sa subscrie actiuni la majorarea de capital, dupa ce mai multe institutii au cerut informatii referitoare la operatiune, a declarat presedintele institutiei, Teodor Ancuta.
"Bursa din Varsovia, Bursa Eurex, din Germania, si Bursa Oneix, care opereaza in regiunea scandinava, precum si un fond de investitii din New York si-au manifestat interesul de a subscrie actiuni la majorarea de capital. Suntem in discutii si speram ca una dintre acestea va subscrie si va fi partenerul nostru in continuare", ne-a declarat presedintele BMFMS.
"In acest an intentionam sa majoram capitalul social la doua milioane de euro, iar anul viitor speram sa formam un capital social de cinci milioane de euro", a adaugat Teodor Ancuta.
Potrivit presedintelul BMFMS, pana in acest moment au subscris la majorarea de capital banca de investitii Morgan Stanley si compania de brokeraj Intercapital Invest, cate zece actiuni, fiecare dintre cei doi cumparatori platind cate 16.000 de lei.
Teodor Ancuta a precizat ca Morgan Stanley si-a anuntat intentia de a-si mari participatia pe care o va avea in capitalul Bursei din Sibiu la finalizarea majorarii.
Actiunile ramase nesubscrise in prima etapa vor fi oferite spre subscriere atat actionarilor care si-au exercitat dreptul de subscriere in prima etapa, cat si institutiilor financiar-bancare sau altor institutii de credit.
Institutia a anuntat in luna iulie ca intentioneaza sa isi majoreze capitalul social de la 3,254 milioane de lei la echivalentul a doua milioane de euro (circa 6,3 milioane de lei) prin incorporarea unei sume de 1,3 milioane de lei din rezerve si prin aportul in numerar al actionarilor. Pentru realizarea operatiunii, compania a emis 6.508 actiuni, cu valoare nominala de 200 de lei. Investitorii inregistrati la 31 mai primesc patru actiuni gratuite la zece detinute.
Majorarea de capital se desfasoara in doua etape.
In prima etapa au fost subscrise de catre actionari circa 93,7% din actiunile emise, iar in etapa a doua, care se desfasoara in perioada 25 septembrie - 9 octombrie, actionarii care si-au exercitat dreptul de preferinta in prima etapa si institutiile financiar-bancare si de credit pot subscrie 636 de actiuni ramase nesubscrise dupa prima etapa de majorare a capitalului.
Actiunile pot fi subscrise la pretul de 1.600 lei/actiune, din care valoarea nominala este de 200 lei pe actiune, iar restul de 1.400 de lei reprezinta prima de emisiune.
"Pana acum nu s-au inghesuit multe institutii sa cumpere actiuni, dar cred ca pana la expirarea celei de-a doua perioade actiunile vor fi cumparate, pentru ca in astfel de situatii subscrierile se fac, de obicei, la sfarsitul periodei", a mai spus Teodor Ancuta.
Bursa Monetar Financiara si de Marfuri din Sibiu a obtinut anul trecut un profit net de 1,13 milioane de lei, de patru ori si jumatate peste castigul raportat in 2005. In 2005, castigul BMFMS s-a ridicat la circa 255.000 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.