Avocatii din cele 27 de tari comunitare au finalizat draftul de text pentru Tratatul Unic European. Documentul trebuie sa inlocuiasca vechea Constitutie UE, care a fost respinsa prin vot, de Franta si Olanda, in vara anului 2005. Expertii legali din
Avocatii din cele 27 de tari comunitare au finalizat draftul de text pentru Tratatul Unic European. Documentul trebuie sa inlocuiasca vechea Constitutie UE, care a fost respinsa prin vot, de Franta si Olanda, in vara anului 2005. Expertii legali din statele UE au inceput negocierile pe marginea actului normativ inca din luna iulie. Dupa mai multe runde de tratative, ei au reusit sa redacteze o forma a documentului acceptata de toata lumea. Presedintia portugheza a UE spera sa obtina aprobarea oficiala a statelor membre pentru acest proiect, la summitul din Lisabona, din cursul acestei luni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.