Sindicatul cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar Timis a chemat in judecata conducerea Inspectoratului Scolar, pe care o acuza de nerespectarea legii, intrucat refuza plata sprijinului financiar pentru nou-nascuti, respectiv a primei de
Sindicatul cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar Timis a chemat in judecata conducerea Inspectoratului Scolar, pe care o acuza de nerespectarea legii, intrucat refuza plata sprijinului financiar pentru nou-nascuti, respectiv a primei de nastere. Acest drept este prevazut in Contractul colectiv de munca nr. 2895/29 decembrie 2006, unic la nivel national, care stipuleaza ca salariatii din invatamantul preuniversitar beneficiaza de un salariu mediu pe unitate, platit mamei, pentru nasterea fiecarui copil, iar daca mama nu este salariata - de acest drept beneficiaza sotul acesteia. Cu toate ca acest act normativ a fost publicat si in Monitorul Oficial din 29 ianuarie 2007, autoritatile scolare din Timis refuza sa-l puna in aplicare. „Am avut o discutie cu conducerea Inspectoratului Scolar si mi s-a argumentat ca ministerul inca nu a validat acest articol din contractul colectiv de munca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.