Resemnat Fostul Suveran Pontif Ioan Paul al II-lea nu a fost spi­talizat in ultima parte a vie­tii pentru ca a refuzat tra­tamentul medical de care ar fi avut parte acolo. Informatia a fost confirmata de cardinal
Resemnat Fostul Suveran Pontif Ioan Paul al II-lea nu a fost spi­talizat in ultima parte a vie­tii pentru ca a refuzat tra­tamentul medical de care ar fi avut parte acolo. Informatia a fost confirmata de cardinalul Javier Lozano Barragan, re­lateaza AFP, si este data pu­blicitatii la cateva saptamani dupa ce un medic italian a provocat un urias scandal la Vatican, spunand ca in cazul lui Ioan Paul al II-lea s-a aplicat eutanasierea, intrucat nu s-au facut suficiente eforturi pentru a i se prelungi viata.  IN MÃ…NA DOMNULUI. Intr-un interviu pentru Corriere della Sera, cardinalul Barragan a fost rugat sa spuna cine a luat decizia de a nu-l spitaliza pe papa la data de 30 martie 2005, cu cateva zile inainte de decesul sau. "A intrebat: «Daca ma duceti la Gemelli (spitalul in care mai fusese ingrijit - n.r.) veti pu­tea sa ma vindecati?». Ras­punsul a fost «nu». Atunci a replicat: «Raman aici, ma incredintez Domnului»", a declarat cardinalul, citand discutia de atunci cu Ioan Paul al II-lea. Biserica Catolica are pa­reri stricte in ceea ce pri­veste etica medicala, fiind impotriva eutanasiei. Insusi Ioan Paul al II-lea a declarat, in 1995, ca viata trebuie prelungita prin orice mijloace. Un sondaj realizat in 2006 indica faptul ca italienii sustin eutanasia, chiar daca Bise­rica o condamna ferm. Ioan Paul al II-lea a murit la 2 aprilie 2005, la varsta de 84 de ani. Suferea de multi ani de maladia Parkinson. In cursul anului 2005 a fost internat de urgenta de doua ori - in februarie si in martie - si a fost supus unei traheotomii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.