Leul s-a mentinut si ieri in apropierea pragului de 3,35 lei, insa in piata valutara s-a observat o usoara tendinta de depreciere a leului, evolutie datorara pe de o parte motiunii de cenzura a PSD, iar pe de alta aprecierii dolarului pe pietele inte
Leul s-a mentinut si ieri in apropierea pragului de 3,35 lei, insa in piata valutara s-a observat o usoara tendinta de depreciere a leului, evolutie datorara pe de o parte motiunii de cenzura a PSD, iar pe de alta aprecierii dolarului pe pietele internationale. Cursul mediu al euro a urcat de la 3,3524 la 3,3711, pe o piata care s-a deschis in crestere fata de inchiderea sedintei de marti la 3,36 - 3,3650, comparativ cu 3,3550 - 3,3560 lei. In prima parte a sedintei nu au existat schimbari semnificative ale cotatiilor, pentru ca apoi cererea de valuta sa creasca, euro urcand pana la un maxim de 3,3710 - 3,3760 lei, la inchidere acestea fiind de 2,3665 - 3,3715 lei. "Deprecierea leului a venit pe fondul incertitudinilor fata de rezultatul votului la motiunea de cenzura depusa in Parlament de PSD, cat si in contextul aprecierii dolarului pe pietele internationale, declara un dealer bancar. De altfel, leul a avut o evolutie diferita de cea a monedelor emergente din regiune, ele crescand usor fata de euro". Pe piata monetara dobanzile la depozitele cu scadenta la o zi si la o saptamana s-au mentinut in culoarul 7 - 8%, ca urmare a nevoii de lichiditate din piata, care se mentine de la jumatatea saptamanii trecute. Cursul monedei americane a urcat ieri de la 2,3684 la 2,3772 lei. Paritatea dintre euro si dolar a fluctuat pe piete asiatice si europene intre 1,4148 si 1,42, investitorii fiind influentati de declaratiile liderilor politici din euro-zona, care nu sunt multumiti de cresterea monedei unice. Pietele asteapta comunicatul departamentului american al Muncii privind situatia locurilor de munca din SUA, dupa ce in septembrie nu au fost create locuri de munca, pentru prima data in ultimii patru ani. Moneda unica a continuat sa se aprecieze fata de cea nipona, paritatea dintre cele doua urcand ieri de la 163,61 la 164,97 yeni. Pe London Bullion Market, uncia de aur a coborat la fixingul de ieri dimineata la 733,15 dolari fata de 735,75 dolari marti seara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.