Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru RFI Romania, ca intentia conducerii partidului de a-i sanctiona pe parlamentarii social-democrati care nu au sustinut motiunea de cenzura este "o rusine". OPINIE. "O asemenea

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru RFI Romania, ca intentia conducerii partidului de a-i sanctiona pe parlamentarii social-democrati care nu au sustinut motiunea de cenzura este "o rusine". OPINIE. "O asemenea intentie este o rusine pentru un partid politic. Sper sa invinga ratiunea, sa nu se lase doborati de pasiuni. Intr-un partid democrat sa faci asa ceva este inacceptabila mentalitatea aceasta cazona si politieneasca intr-un partid politic, este ceva de neconceput. Eu sunt la Constanta, nu voi putea participa nici macar la sedinta, dar am auzit de asa ceva si m-a surprins. Sper ca noaptea sa fie un sfetnic bun si intelepciunea sa prevaleze, sa nu se coboare la asemenea acte. Nu-i vorba de mine sau de altcineva, e vorba de principiu si de tinuta si prestigiul unui partid politic", a declarat Iliescu la RFI. Liderul PSD Mircea Geoana a lasat sa se inteleaga, miercuri seara, ca social-democratii care nu au votat pentru motiunea de cenzura vor fi sanctionati in sedinta BPN de joi, el refuzand sa spuna daca acestia vor fi exclusi din partid. "Bineinteles, vom analiza si modalitatile prin care s-a ajuns la acest vot si vom lua deciziile in consecinta, inclusiv identificarea unor sanctiuni pentru cei care se vor dovedi. Nu avem in acest moment nume, dar pana maine (joi - n.r.) vom lua cateva decizii disciplinare si sanctiuni pentru cei care nu au respectat disciplina votului si deciziile politice ale partidului", a mai spus Geoana. Parlamentul a respins, miercuri, motiunea de cenzura initiata de PSD, ceea ce inseamna ca Guvernul ramane in functie. Motiunea de cenzura a fost respinsa, intrucat a intrunit doar 220 de voturi "pentru", iar pentru adoptarea acesteia era necesar sa fie exprimate minimum 232 de voturi in favoarea motiunii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.