Camera de Comert si Industrie Bucuresti a organizat marti topul firmelor din cercetare-dezvoltare si high-tech din Bucuresti. Astfel, cei 150 de premiati provin exclusiv din cercetare-dezvoltare, tehnologia informatiei, industria de echipamente elect
Camera de Comert si Industrie Bucuresti a organizat marti topul firmelor din cercetare-dezvoltare si high-tech din Bucuresti. Astfel, cei 150 de premiati provin exclusiv din cercetare-dezvoltare, tehnologia informatiei, industria de echipamente electrice si optice, telecomunicatii si industria de echipamente speciale, inclusiv din sfera securitatii si apararii, iar criteriile care au stat la baza departajarilor s-au bazat mai putin pe cantitate si mai mult pe calitate.
Pentru a stimula concurenta loiala, pentru a face din acest top un instrument pentru combaterea coruptiei, a evaziunii fiscale, dar si pentru promovarea concurentei loiale, din competitie au fost excluse firmele al caror profit declarat a fost mai mare de 60% sau mai mic de 1%, societatile care au creat incidente comerciale sau cele care au comis fapte grave, de notorietate publica.
Ştefan D. Popa, presedinte director general al CCIB, a subliniat in deschiderea manifestarii ca desi "inregistreaza performanta firmelor obtinuta in 2006, este primul top realizat de CCIB dupa aderarea Romaniei la UE si, in mod firesc, contine pentru prima data elemente specifice conceptiei comunitare si chiar viziuni de perspectiva in domeniul cercetarii.
De exemplu, clasificarea firmelor in functie de marimea acestora s-a facut in concordanta cu criteriile UE, iar accentul pus in Agenda Lisabona pe contributia cercetarii si dezvoltarii, pentru a asigura dinamismul si competitivitatea pietei unice europene, a fost si el luate in calcul, atunci cand am decis organizarea separata a unui Top cum este cel de astazi“.
In interventia sa, Iuliu Winkler, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, si-a exprimat convingerea ca impreuna vor reusi sa contribuie la sustinerea unei cercetari moderne si eficiente, intr-o stransa relatie cu comunitatea de afaceri. „Ma simt onorat ca sunt prezent la aceasta manifestare, a spus oficialul, si ca, in mod indirect, beneficiem si noi de niste premii, pentru ca institutele de cercetari care lucreaza impreuna cu ministerul nostru sunt pe lista premiantilor".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.