Parlamentarii creeaza toate conditiile pentru ca motiunea de cenzura sa mai stea pe bara. Deputatii au profitat de ocazie si au lipsit, ieri, de la serviciu pentru a participa la deschiderile anului universitar. Speculand faptul ca o parte din parla
Parlamentarii creeaza toate conditiile pentru ca motiunea de cenzura sa mai stea pe bara. Deputatii au profitat de ocazie si au lipsit, ieri, de la serviciu pentru a participa la deschiderile anului universitar. Speculand faptul ca o parte din parlamentari au plecat sa „lucreze“ in circumscriptii, presedintii comisiilor de buget, finante de la Camera si Senat si presedintii comisiilor economice de la Camera si Senat au amanat sedinta comuna privitoare la avizarea noilor membri ai CNVM pentru maine (n.r.- adica 3 octombrie, data cand trebuie sa fie supusa votului motiunea).

Presedintele Comisiei de buget din Senat, liberalul Aron Ioan Popa, ne-a declarat ca reprezentantii comisiilor care discuta situatia de la CNVM au stabilit sa se intalneasca maine, pentru ca astazi deputatii incep activitatea la Parlament mult prea tarziu, adica in jurul orei 15. La randul lui, Aurel Gubandru, seful Comisiei de buget, dar de la Camera Deputatilor, a confirmat declaratia lui Popa. In acest context, el a precizat ca votul asupra motiunii de cenzura ar putea fi amanat pentru joi. PSD-istul Ioan Munteanu, secretarul Biroului Permanen t al Camerei Deputatilor, nu i-a contrazis pe cei doi. „Nu s-a putut alege o noua conducere la CNVM, acum este momentul, s-a amanat prea mult“, a declarat Munteanu. El a precizat ca sunt sanse foarte mari ca dezbaterea asupra motiunii sa fie amanata pentru joi astfel incat noii membri ai CNVM sa fie supusi votului Parlamentului in aceeasi zi cu motiunea.

Regulamentul sedintelor comune ale Parlamentului permite amanarea. Iata ce spune articolul 78: „Motiunea de cenzura initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor se prezinta birourilor permanente si se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, in ziua in care aceasta a fost depusa. Motiunea de cenzura se prezinta in sedinta comuna a celor doua Camere in cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea motiunii de cenzura are loc dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere“.

Presedintele PSD crede ca face si desface guverne
„Sunt trei variante mari si late: fie un guvern de stanga in jurul PSD, fie unul de dreapta in jurul PNL-PD, fie o formula de larga concentrare care sa poata sa asigure guvernarea pana la alegerile viitoare“, a declarat, ieri, presedintele PSD Mircea Geoana, afirmand ca el prefera prima varianta. Liderul social-democrat nu a exclus nici chiar posibilitatea ca intr-un viitor guvern sa fie tot Calin Popescu-Tariceanu premier, dar a precizat ca actualul Executiv nu este o optiune.

Geoana a mai spus ca nu vede „in mod cert“ un executiv PSD-PD, dar nu exclude formarea guvernului de uniune nationala in jurul acestei formule.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.