Agentia de rating Fitch estimeaza ca Romania va adopta moneda unica europeana in 2015, la doi ani dupa intrarea Bulgariei in zona euro.
"Aceste date sunt insa nesigure, din moment ce ambele tari mai au multe probleme de rezolvat pana la atinger
Agentia de rating Fitch estimeaza ca Romania va adopta moneda unica europeana in 2015, la doi ani dupa intrarea Bulgariei in zona euro.
"Aceste date sunt insa nesigure, din moment ce ambele tari mai au multe probleme de rezolvat pana la atingerea unei convergente reale, dau semne de supraincalzire si vor avea greutati pentru indeplinirea criiteriului privind inflatia pentru mai multi ani de aici inainte", se spune in raport.
"Datele de aderare ale statelor nou admise in Uniunea Europeana ar putea fi amanate, din cauza accentuarii inflatiei in statele baltice, a rezervelor fata de moneda unica in Cehia si Polonia si a provocarii pe care o reprezinta aderarea efectiva pentru Romania si Bulgaria", a declarat seful departamentului pentru ratinguri de tara al grupului Fitch, Edward Parker.
Dupa aderarea Ciprului si a Maltei, in ianuarie 2008, numarul statelor din zona euro va ajunge la 15. Ultima tara care a aderat a fost Slovenia, in ianuarie 2007.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.