Ministrul Sanatatii a anuntat deblocarea licitatiilor pentru informatizarea sistemului sanitar.

Prin informatizare se va putea cunoaste cum se prescriu retetele, cui si pentru ce afectiuni, pentru ca fara informatizare este greu sa contro
Ministrul Sanatatii a anuntat deblocarea licitatiilor pentru informatizarea sistemului sanitar.

Prin informatizare se va putea cunoaste cum se prescriu retetele, cui si pentru ce afectiuni, pentru ca fara informatizare este greu sa controlezi cei 40.000 de medici si cele peste 400 de spitale.

Asta inseamna un control precis al regimului retetelor prescrise, anunta Eugen Nicolaescu. "In ciuda multor discutii si ticalosii aparute in mass-media privitoare la programul de informatizare a cabinetelor medicilor de familie, vom continua aceata licitatie, blocata pana acum de 10 ori. Sper ca pana la sfarsitul anului, sa avem inchis sistemul de medicina primara din punct de vedere al informatizarii", a declarat Nicolaescu.

De asemenea, din vara lui 2008, vom avea 17 spitale cu circa 2.000 de paturi , intr-o prima etapa, si cu circa 10.000 de paturi in etapa a doua, care vor lucra in regim informatizat. Eugen Nicolaescu spune ca "nu s-a reusit o gestionare foarte precisa a fondurilor din sanatate, tocmai pentru ca lipseste un sistem informatic pus la punct".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.