Mai nou, toamna se numara terasele si constructiile ilegale de pe marginea lacurilor. Lacul Floreasca este una dintre cele mai vanate zone verzi ale Capitalei. De la inceputul anului, numarul carciumilor de fite s-a dublat, pe spatiul verde aparand c
Mai nou, toamna se numara terasele si constructiile ilegale de pe marginea lacurilor. Lacul Floreasca este una dintre cele mai vanate zone verzi ale Capitalei. De la inceputul anului, numarul carciumilor de fite s-a dublat, pe spatiul verde aparand chiar si locuri de parcare pentru semecherii care vor sa intre cu masinile in parc.


Promisiuni, promisiuni, promisiuni. Campania de demolare a teraselor si restaurantelor ilegale din parcurile bucurestene anuntata cu surle si trambite de edilii orasului a avut un efect invers decat cel asteptat. Si anume a marit numarul constructiilor amplasate pe spatiile verzi. Malul Lacului Floreasca, fostul strand cu acelasi nume, in imediata vecinatate a Parcului Bordei, este unul dintre multele exemple. Pe langa deja mult mediatizatele case construite chiar pe malul lacului ale caror autorizatii ridica multe semne de intrebare, au aparut terase noi, care se intind pe spatiul verde, fara ca vreo autoritate locala sa ceara socoteala.


Un restaurant cu pretentii si un ponton amenajat pe masura atrag atentia oricui face o plimbare pe malul Lacului Floreasca. Subiectul nu este strain ziarului nostru, care in urma cu un an a semnalat modul in care constructia a fost amplasata fara nici un fel de autorizatie. La momentul respectiv, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a reactionat prompt si a demolat-o."Constructia a fost ridicata fara nici un fel de autorizatie. Proprietarul a fost somat sa desfiinteze constructia de pe malul lacului, dar nu s-a conformat", declara in urma cu un an primarul Andrei Chiliman.


SCHIMBARE DE ATITUDINE. Toate bune si frumoase, numai ca, dupa un an, totul a revenit la "normal", cei care incepusera sa amplaseze pe spatiul verde un restaurant de fite au si reusit. Nu numai ca si-au dus pana la capat proiectul, dar si l-au extins foarte mult. Si ca totul sa fie ca la carte au distrus definitiv zona verde, amplasand inclusiv parcari pentru clientela sofisticata care vrea cu orice pret sa intre cu masinile in parc.Constructiile apartin societatii SC La Gondola Invest SRL, firma care s-a asociat cu Directia Lacuri, Parcuri si Agrement, din cadrul Primariei Capitalei, condusa de Virgil Carstea. Primarul Chiliman ne-a declarat acum ca in baza unui certificat de urbanism a dat o autorizatie de constructie Directiei Lacuri si Parcuri, permitand doar ridicarea unor amplasamente pe locurile unde au existat constructii vechi. "Pe vremuri era o casa de bilete, pentru ca in zona era un strand, si un ponton. Ei nu puteau sa se extinda sau sa construiasca mai mult. O sa trimit o echipa de inspectori acolo", a promis Chiliman. Si echipa s-a dus, numai ca n-a vazut nimic iesit din comun. Razvan Iordan, seful Directiei de inspectie de la Sectorul 1, ne-a declarat ca patronii au respectat autorizatia data de institutia unde lucreaza, semn ca intr-un an lucrurile s-au schimbat, primaria permitand constructii pe spatiul verde. Cat despre parcarile din parc, Iordan n-a stiut sa dea detalii, promitand astazi o documentare mai atenta.


NEMULTUMIRI. Oamenii care vin de-o viata pe malul lacului critica modul in care patronii restaurantelor de fite fac legea. "Inainte, strandul era o splendoare, acum tot spatiul verde este distrus. Aleile pe care noi mergem, de langa lac, sunt domeniu public, clar, nici pe astea nu mai avem cum sa mergem. Patronii de aici inchid portile parcului si de multe ori a trebuit sa sar gardul. Nu se poate ca un parc sa fie controlat de niste smecheri, care ne ameninta cu bodyguarzi", ne-a spus Marius Vlad, un cunoscator al zonei. La cativa metri de aceasta terasa a mai rasarit alta, la fel de bine cotata printre
VIP-urile Capitalei, construita dupa aceiasi reteta. Interesant este ca toate imobilele nu au canalizare, mizeria revarsandu-se in lac. De precizat ca totul de intampla vizavi de Vila Lac 3, acolo unde locuieste presedintele Traian Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.