Nimeni nu banuia la inceputul campionatului ca partida Steaua-FC Vaslui va ajunge derby-ul etapei a 9-a din Liga I, dar startul extraordinar de sezon al echipei lui Dorinel Munteanu, care se afla pe locul doi, a transformat intalnirea de azi intr-una
Nimeni nu banuia la inceputul campionatului ca partida Steaua-FC Vaslui va ajunge derby-ul etapei a 9-a din Liga I, dar startul extraordinar de sezon al echipei lui Dorinel Munteanu, care se afla pe locul doi, a transformat intalnirea de azi intr-una extrem de interesanta. Moldovenii si-au odihnit jucatorii de baza la partida de cupa de miercuri, de la Cluj, la fel si ros-albastrii, diferenta fiind ca primii au fost eliminati dupa un rusinos 0-3, in timp ce stelistii s-au impus cu 4-0 la Bacau.
"Cu siguranta m-ar multumi un egal, jucam in deplasare impotriva Stelei, nu cu vreo echipa de Liga a II-a. Nu ma intereseaza problemele lor interne, noi suntem concentrati doar pe meci. Dupa dusul rece cu U Cluj in Cupa Romaniei veti vedea alta fata a echipei. Nu stiu daca stelistii vor fi cu gandul la Arsenal, nu cred, pentru ca si pentru ei e important campionatul. Steaua e favorita, o respectam, are o carte de vizita impresionanta, dar nu ne e teama. Nu avem nimic de pierdut", a declarat ieri Dorinel Munteanu.
Cu o afirmatie surprinzatoare a venit Adrian Porumboiu, patronul lui FC Vaslui, care a implinit ieri 57 de ani. "Daca Steaua bate Vasluiul, va fi spulberata de Arsenal. Daca noi scoatem un rezultat bun in Ghencea, egal sau victorie, Steaua va bate pe Arsenal. Sa ne bata si pe noi si pe englezi nu se poate, e imposibil asa ceva, asa ca sa-si aleaga varianta pe care o vor. Daca ne bat si pe noi, si pe Arsenal, atunci chiar ca stelistii pot sa ia avionul sa se duca in bratele lui Dumnezeu. Cand am jucat cu Steaua in ultima etapa, cand au castigat campionatul la Vaslui, Gigi Becali facea declaratii ca s-o lasam mai moale, ca ce sens are sa se lupte Vasluiul. Acelasi lucru le transmit si eu stelistilor, s-o lase mai moale, ce sens are sa bata Vasluiul, ei au meci cu Arsenal", a spus Porumboiu. Apoi a anuntat tactica: "Nu ne vom inchide, nu vom baga autobuze in poarta. Eu as putea sa pun combine sau tractoare, dar nu vom proceda asa. Chiar daca vom pierde, vreau sa fim la fel de mandri ca in momentul in care intram pe teren. Daca bate Steaua, va fi un lucru normal. Daca batem noi, iarasi nu va fi o surpriza de proportii, pentru ca noi avem 17 puncte in clasament, iar ei au 12. Presiunea e la ei". De partea cealalta, Massimo Pedrazzini si-a inceput discursul tot prin a respinge acuzatiile ca patronul Gigi Becali ii face echipa. "Am auzit un antrenor de la o alta echipa spunand ca inainte de meci cu o zi se intalneste cu patronul, se consulta si apoi baga echipa. Daca Massimo Pedrazzini face niste lucruri, se spune ca patronul a influentat, daca face alt antrenor, e o situatie normala. Unde e diferenta? Sincer va spun, in aceste doua meciuri patronul nu mi-a spus niciodata sa-l bag pe unul sau pe altul. Mi-a zis: Tu ai idee despre echipa, stii mai bine cum sunt jucatorii, baga pe cine crezi. Asta a fost, nu a fost vorba de niciun telefon, mai ales ca pe banca telefoanele sunt interzise. Eu i-am spus doar ideea mea despre echipa, atat", a spus Pedrazzini.
"Am vazut disponibilitate, rautate. E un drum bun, dar cu Vaslui va fi insa altceva. Trebuie sa avem o reactie foarte buna. Stiu ca Vaslui trebuie sa castige, dar si noi vrem acelasi lucru", a mai spus Pedrazzini, precizand ca elevii sai nu se vor gandi la intalnirea de marti cu Arsenal decat dupa incheierea jocului cu Vasluiul. La antrenamentul de joi al ros-albastrilor a participat si managerul Adrian Ilie, care a evitat sa se mai pregateasca alaturi de jucatorii Stelei in ultima perioada a mandatului lui Hagi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.