In cadrul Centrului de rezistenta armata anticomunista din Codrul Fetea au activat zeci de studenti ai Universitatii din Cluj. Centrul a fost activ pana in 1948, cand a fost anihilat de Securitate. Sufletul acestei grupari, studentul medicinist Ion G
In cadrul Centrului de rezistenta armata anticomunista din Codrul Fetea au activat zeci de studenti ai Universitatii din Cluj. Centrul a fost activ pana in 1948, cand a fost anihilat de Securitate. Sufletul acestei grupari, studentul medicinist Ion Golea, s-a reintors in Codrul Fetea, in 1951, impreuna cu un grup de luptatori anticomunisti, parasutati de avioane NATO, activand pana in 1953, cand au cazut prin tradare. Astazi mai supravietuiesc doar trei aderenti ai Centrului: dr. Teofil Mija, inginerul Aurel Ursu si Nelu Navodar. Monumentul din Codrul Fetea a fost construit, in 2003, prin grija dr. Teofil Mija si a inginerului Aurel Ursu. In fiecare toamna supravietuitorii si urmasii luptatorilor vin aici sa cinsteasca memoria eroilor martiri anticomunisti. Anul acesta vor fi prezenti si membri ai Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Brasov, Sibiu si Targu-Mures. "Vom muri cu convingerea ca, oricat de tarziu, adevarul va iesi la lumina, iar adevaratii eroi martiri anticomunisti, si nu cei inventati in laboratoarele Securitatii si ale biroului de cadre al PCR vor fi asezati la loc de cinste, spre gloria neamului romanesc si slava lui Dumnezeu!", ne-a declarat doctorul Teofil Mija. (A.O.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.