PULSUL MEDICINEI
Interferonul isi sarbatoreste ziua de nastere. Se implinesc 50 de ani de cand niste savanti cu minte scotocitoare descopera ca organismul fabrica cel mai puternic armament de autoaparare care se numeste interferon.

Mai apoi, studii indelungi reusesc sa faca o copie in laborator si in marea industrie dupa interferonul produs de organism, si astfel apare medicamentul interferon, cel mai puternic exploziv impotriva virusilor.

Cei care critica medicamentul interferon si il acuza ba de eficienta slaba, ba de efecte secundare dezavantajoase prea puternice trebuie sa-si reaminteasca faptul ca interferonul nu poate fi personaj negativ atat timp cat el este produs chiar de corpul omului. Circa 65% din cei care sunt tratati cu interferonul medicament raspund favorabil la acesta.

Unul din obiectivele interferonului este sa loveasca eficace in virusul B. Virusul B este de fapt un verisor primar cu SIDA, tocmai de aceea medicatia impotriva SIDA s-a mutat si in tratamentul impotriva hepatitei cu virus B.

Profesor doctor Alexandru Oproiu mentioneaza ca virusul B intra in nucleul celulelor si amesteca pagubos genele, provocand un risc de cancer la ficat de 220 de ori mai mare decat riscul celor care nu au virus B.