Noul an universitar 2007-2008 incepe cu o schimbare in ceea ce priveste sustinerea examenului final pentru licenta. Astfel, potrivit ordinului de ministru nr.920 privind cadrul general de organizare a examenelor de finalizare a studiilor in invatama
Noul an universitar 2007-2008 incepe cu o schimbare in ceea ce priveste sustinerea examenului final pentru licenta. Astfel, potrivit ordinului de ministru nr.920 privind cadrul general de organizare a examenelor de finalizare a studiilor in invatamantul superior, universitatile au primit libertatea de a-si organiza cum vor modul de evaluare a candidatilor. „Senatul institutiei organizatoare va decide si va inscrie, in functie de specific, in metodologia proprie de organizare si desfasurare a examenelor de finalizare a studiilor, modul de sustinere (scris, oral, proba practica) pentru fiecare din cele doua probe ale examenului“, se stipuleaza la articolul 4, alin.3. Mai exact, pana acum, prima proba - Evaluarea cunostintelor fundamentale si de specialitate - se sustinea numai in scris. De acum incolo, absolventul poate sustine aceasta proba si oral, daca decide senatul institutiei. Cea de a doua proba de examen este Prezentarea si sustinerea lucrarii de licenta. Exceptie de la aceasta regula o face invatamantul superior medico-farmaceutic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.