Cea mai mare banca europeana, HSBC Holdings, a decis sa intre pe pietele asigurarilor din China si Taiwan, prin strategia largita a grupului de a beneficia de pe urma Asiei, regiune caracterizata printr-un ritm de crestere foarte rapid, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
┼×eful diviziei de asigurari pentru regiunea Asia-Pacific a HSBC, David Fried, a declarat intr-un interviu acordat joi agentiei Reuters ca banca a primit aprobarea din partea autoritatilor guvernamentale privind crearea unei companii cu un capital mixt in China.
Banca a mai declarat ca va deschide o filiala de asigurari si in Taiwan, a patra piata a asigurarilor din Asia. La inceputul acestui an, HSBC a anuntat ca va achizitiona participatii sau va crea companii cu un capital mixt in India si Vietnam.
"Acest lucru va sustine strategia companiei pentru intreaga zona a Chinei", a declarat Fried.
Institutiile financiare internationale sunt interesate de piata chineza, unde primele obtinute din asigurari au crescut cu peste 20%, pana la 371,8 miliarde yuani (49,5 miliarde dolari) in prima jumatate a anului curent.
Un cotidian din Hong-Kong a anuntat ieri ca HSBC, grup ce are peste 40 de filiale si subfiliale in China continentala, intentioneaza sa creeze o companie cu un capital mixt, detinuta in proportii egale impreuna cu firma de investitii National Trust, pentru a se implica pe piata asigurarilor.
Aceasta noua companie va avea sediul la Shanghai si ar putea demara operatiunile in a doua jumatate a anului curent, a declarat un alt cotidian, South China Morning Post.
In Taiwan, HSBC este confruntat cu o concurenta acerba, rivalii fiind atat de pe plan local, precum grupurile Cathay si Shin Kong, cat si de pe plan international, precum ING, Aviva Plc, Prudential Plc si Metlife.