Cea mai mare banca europeana, HSBC Holdings, a decis sa intre pe pietele asigurarilor din China si Taiwan, prin strategia largita a grupului de a beneficia de pe urma Asiei, regiune caracterizata printr-un ritm de crestere foarte rapid, informeaza Re
Cea mai mare banca europeana, HSBC Holdings, a decis sa intre pe pietele asigurarilor din China si Taiwan, prin strategia largita a grupului de a beneficia de pe urma Asiei, regiune caracterizata printr-un ritm de crestere foarte rapid, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Şeful diviziei de asigurari pentru regiunea Asia-Pacific a HSBC, David Fried, a declarat intr-un interviu acordat joi agentiei Reuters ca banca a primit aprobarea din partea autoritatilor guvernamentale privind crearea unei companii cu un capital mixt in China.
Banca a mai declarat ca va deschide o filiala de asigurari si in Taiwan, a patra piata a asigurarilor din Asia. La inceputul acestui an, HSBC a anuntat ca va achizitiona participatii sau va crea companii cu un capital mixt in India si Vietnam.
"Acest lucru va sustine strategia companiei pentru intreaga zona a Chinei", a declarat Fried.
Institutiile financiare internationale sunt interesate de piata chineza, unde primele obtinute din asigurari au crescut cu peste 20%, pana la 371,8 miliarde yuani (49,5 miliarde dolari) in prima jumatate a anului curent.
Un cotidian din Hong-Kong a anuntat ieri ca HSBC, grup ce are peste 40 de filiale si subfiliale in China continentala, intentioneaza sa creeze o companie cu un capital mixt, detinuta in proportii egale impreuna cu firma de investitii National Trust, pentru a se implica pe piata asigurarilor.
Aceasta noua companie va avea sediul la Shanghai si ar putea demara operatiunile in a doua jumatate a anului curent, a declarat un alt cotidian, South China Morning Post.
In Taiwan, HSBC este confruntat cu o concurenta acerba, rivalii fiind atat de pe plan local, precum grupurile Cathay si Shin Kong, cat si de pe plan international, precum ING, Aviva Plc, Prudential Plc si Metlife.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.