In plina strada, trei romåni au fost impuscati sub privirile ingrozite ale martorilor, care sunt de parere ca asasinii sunt tot straini, posibil romåni.

Reglare de conturi in stil mafiot, intre doua bande din lumea interlopa
In plina strada, trei romåni au fost impuscati sub privirile ingrozite ale martorilor, care sunt de parere ca asasinii sunt tot straini, posibil romåni.

Reglare de conturi in stil mafiot, intre doua bande din lumea interlopa a emigrantilor din Italia: un tanar roman, care are putin peste 20 de ani, a fost impuscat mortal in cap, miercuri seara, in jurul orei locale 23,30 (00,30 - ora Romaniei). Alti doi amici
de-ai sai au fost impuscati in torace, respectiv abdomen. Unul dintre ei a incercat sa fuga, insa in zadar. Incidentul a avut loc in apropierea statiei de metrou “Nomentana”, din zona de nord a Romei. Potrivit martorilor, cei trei tineri romani au fost acostati de catre un alt grup si au schimbat cateva replici intr-o limba straina, cel mai probabil romana. De aici si ipoteza conform careia asasinii ar putea fi tot romani. Unul dintre ei a fost ingenuncheat dupa numai cateva secunde de discutii, fiind executat in tampla. Un altul a fost impuscat in zona abdomenului, iar cel de-al treilea, care a incercat sa fuga, a fost ranit in torace. Carabinierii si Ambulanta au fost sesizati telefonic, la numarul de urgen ta 112, de catre un martor ocular. Medicii i-au depistat, initial, pe cei doi raniti, in piateta din apropierea statiei de metrou “Nomentana”, oferindu-le primele ingrijiri medicale. Ulterior a fost descoperit si cadavrul celuilalt tanar roman, in pasajul “Nomentana”. Tocmai de aceea se crede ca executia ar fi avut loc in pasaj si ca ranitii ar fi reusit sa se tarasca pana in piateta. Victimele fusesera abordate insa, initial, tot in piateta.

Ranitii refuza sa coopereze cu politia
Ranitii au fost internati la spitalele “Policlinico Umberto I” si “Sandro Pertini”, starea lor fiind foarte grava, din cauza leziunilor la unele organe interne si la artere. Potrivit unor surse din randurile anchetatorilor, unul dintre raniti este constient, insa refuza sa coopereze. Din echipa de ancheta face parte si un ofiter criminalist roman, care era deja detasat la Roma. Potrivit reprezentantului italian al Interpol in Romania, Paolo Sartori, victimele sunt cu siguranta de cetatenie romana, asupra tanarului ucis, dar si a unuia dintre raniti, fiind descoperite cartile de identitate. Anchetatorii sunt de parere ca si asasinii sunt emigranti, daca nu chiar tot romani, din moment ce tinerii au schimbat cateva replici intr-o limba straina, pe care insa martorii nu au putut-o indica precis.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.