Pana in prezent, specialistii au stabilit ca avionul a lovit un brad inainte de a se prabusi, dar nu se poate spune daca aceasta a fost cauza accidentului. Comisia de ancheta incearca sa afle cauzele prabusirii avionului, in lipsa cutiei negre.
Pana in prezent, specialistii au stabilit ca avionul a lovit un brad inainte de a se prabusi, dar nu se poate spune daca aceasta a fost cauza accidentului. Comisia de ancheta incearca sa afle cauzele prabusirii avionului, in lipsa cutiei negre.

Comisia de ancheta in cazul avionului prabusit in judetul Valcea a incheiat, ieri dimineata, strangerea de probe de la locul accidentului. Intre fuselajul si motorul epavei, jandarmii au descoperit un sac cu peste o suta de milioane de lei vechi si o geanta in care se aflau copii ale mai multor pasapoarte precum si alte documente. Potrivit anchetatorilor, gentile apartineau cel mai probabil celor doi cetateni austrieci decedati in accident. Acestea au fost predate celor care au sosit la Ramnicu Valcea pentru a ridica trupurile pilotului si insotitorului acestuia. De asemenea, la locul accidentului petrecut marti dupa-amiaza, au sosit ieri si cei patru specialisti ai firmei austriece care a fabricat aparatul de zbor pentru a ridica epava avionului. „Specialistii in aviatie din Austria vor incerca sa transporte epava avionului din Munt ii Capatanii pana jos la Vaideeni si de aici la uzina unde acesta a fost fabricat. Ei au sosit in prima faza la primaria comunei, unde au cerut sprijinul autoritatilor locale pentru a fi ajutati sa scoata avionul din rapa unde este si a-l transporta la baza muntelui cu ajutorul unui tractor cu platforma”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Valcea, maiorul Cristian Turcu. Acestia vor incerca, impreuna cu autoritatile romane, sa determine cauzele prabusirii aeronavei.

Cercetarile sunt in desfasurare
Cercetarile sunt in continuare in plina desfasurare in Muntii Capatanii, acolo unde s-a prabusit, marti, avionul de mici dimensiuni, cu trei persoane la bord intr-o zona situata la 1.700 de metri altitudine din apropierea comunei valcene Vaideeni. Toti cei trei pasageri au fost gasiti morti, trupurile acestora fiind recuperate abia miercuri dintre fiarele contorsionate ale aparatului de zbor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin