La primul sau meci pe banca tehnica a echipei noastre nationale masculine de handbal, antrenorul Aihan Omer a reusit, miercuri seara, sa gaseasca solutii imprevizibile pentru a pune in dificultate detinatoarea titlului mondial, Germania. Desi a avut
La primul sau meci pe banca tehnica a echipei noastre nationale masculine de handbal, antrenorul Aihan Omer a reusit, miercuri seara, sa gaseasca solutii imprevizibile pentru a pune in dificultate detinatoarea titlului mondial, Germania. Desi a avut la dispozitie un lot format numai din jucatorii care activeaza in Liga Nationala, valorosul tehnician de la UCM Resita a demonstrat ca handbalul masculin autohton poate emite pretentii serioase indiferent de adversar, cei peste 5.000 de spectatori prezenti in sala din Wetzlar amutind atunci cand favoritii erau dominati de o echipa care se chinuie de 11 ani sa prinda un turneu final. Cu o mentalitate schimbata, tricolorii au jucat cu mult curaj si chiar au condus de cateva ori campioana mondiala, gratie unui joc bine gandit pe semicerc, unde au realizat si cateva "aeriene" care au ridiculizat defensiva germana. De altfel, echilibrul s-a mentinut pe toata durata primei parti, la pauza tabela indicand un avantaj minim pentru gazde: 17-16. La reluare, Romania preia incredibil conducerea cu 19-17, dar nemtii egaleaza cateva minute mai tarziu la 22. Fazele se succed cu repeziciune, Sania, Stavrositu, Toma (cate 5 goluri) si Rohozeanu (4) puncteaza necrutator, dar echilibrul se rupe definitiv cand Georgescu si Irimescu sunt eliminati pentru doua minute. In cele din urma, experienta campionilor mondiali isi pune amprenta pe scorul final, handbalistii nostri se intrec in greseli, iar Germania se impune cu 31-28, reusind sa scape, astfel, basma curata dintr-o intalnire care-i putea mototoli blazonul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.