Presedintele Traian Basescu a sustinut ieri seara, intr-o emisiune televizata, ca in conditiile in care actualul Guvern cade va reface dreapta romaneasca prin facilitarea unui Cabinet format din PD, PNL si PLD. "Eu voi incerca sa refac dreapta romane
Presedintele Traian Basescu a sustinut ieri seara, intr-o emisiune televizata, ca in conditiile in care actualul Guvern cade va reface dreapta romaneasca prin facilitarea unui Cabinet format din PD, PNL si PLD. "Eu voi incerca sa refac dreapta romaneasca daca o sa cada Guvernul Tariceanu. Un guvern format din PD, PNL si PLD. Si poate PNL si PLD isi vor reconsidera pozitiile. Nu e prima oara cand spun asta", a insistat Basescu. El a afirmat ca nu ar avea nimic impotriva faptului de a colabora politic cu PNL, chiar si in conditiile in care partidul ar fi in continuare condus de Tariceanu, acesta din urma nemafiind insa premier. "Categoric voi desemna un premier de la PD", a reiterat Traian Basescu. Totodata, a continuat el, in momentul in care va fi pus in situatia de a desemna un nou premier, Basescu a sustinut ca va chema la negocieri toate partidele pentru a gasi un premier pe placul tuturor. Pe de alta parte, presedintele nu a uitat sa critice dur Cabinetul Tariceanu. "Guvernul arata exact cum arata Comitetul Executiv al PCR. 20 la suta guverneaza fara sprijinul majoritatii Parlamentare", a spus Traian Basescu. De asemenea, presedintele a admis ca, in momentul actual, nu mai este cazul sa fie organizate alegeri anticipate deoarece principala prioritate a Romaniei sunt euroalegerile. Intrebat daca in PD exista lideri certati cu justitia, Traian Basescu a raspuns: "Blaga nu fura, Sulfina Barbu nu fura, Radu Berceanu nu a furat". (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.