Asa suna concluzia la care au ajuns cercetatorii de la University College. Cu toate acestea, aviz consumatorilor, doar consumul unei cantitati de 350 ml vin intr-o zi poate sa aiba efectul scontat, informeaza topnews.ru.   Conform

Asa suna concluzia la care au ajuns cercetatorii de la University College. Cu toate acestea, aviz consumatorilor, doar consumul unei cantitati de 350 ml vin intr-o zi poate sa aiba efectul scontat, informeaza topnews.ru.   Conform cercetarlor efectuate o jumatate de sticla de vin consumata, in perioada unei zile, poate imbunatati functiile creierului, mai ales la femei. Concluziile la care au ajuns profesorii de University College pot fi un colac de salvare pentru persoanele care nu pot sta fara alcool. REZULTATE. Cercetarile arata ca la persoanele care consuma un pahar de vin in fiecare saptamana li se imbunatateste functia creierului. Acest efect, pozitiv al alcoolului asupra creierului, se datoreaza actiunii vinului asupra fluxului sanguin in creier. Si anume acesta are loc atunci cand persoanele beau pana la 30 unitati de vin, adica 5-6 sticle de vin pe saptamana. Reprezentantii Ministerului de Sanatate al Angliei, institutie care a publicat inainte un raport despre daunele alcoolului, se vad acum sunt descurajati de datele oferite de aceasta cercetare. Rezultatele despre efectele pozitive a alcoolului au fost obtinute in urma unor observatii de lunga durata asupra sanatatii a 10.000 de functionari publici britanici. Experimentul a fost pus in practica in 1967 si era orientat catre studierea legaturii intre sanatate si factorii cum ar fi: fumatul, obezitatea, statutul social etc. Referitor la alcool, in cadrul cercetarii, sase mii de britanici trebuiau sa faca un test care cuprindea diverse intrebari si exercitii de memorie. Raspunsurile participantilor erau raportate la obiceiul lor de a consuma alcool, atat vin cat si alte bauturi alcoolice. S-a descoperit ca rezultatele cele mai proaste le aveau persoanele care nu consumau deloc alcool, sau foarte rar alcool. Anume, aceasta tendinta era mai accentuata la femei decat la barbati. Cele mai bune rezultate le-au aratat persoanele care beau in fiecare zi jumatate de sticla de vin. In baza acestor cercetari savantii au ajuns la concluzia ca folosirea alcoolului poate reduce riscurile de boli cardio vasculare si sa mareasca fluxul de sange din creier. Autorii acestei cercetari au dorit sa sublinieze ca rezultatele nu trebuie sa fie un imbold pentru alcoolism, asta pentru ca ei nu neaga faptul ca alcoolul poate expune omul la diverse boli cum ar fi ciroza si cancerul.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.