Compania irlandeza Mivan Development dezvolta Tiago Malls, cea mai mare investitie intr-un lant de mall-uri din Romania.Oradenii vor fi primii care intra intr-un
mall Tiago Compania internationala de constructii si dezvoltari imobiliare Mivan Development construieste impreuna cu grupul irlandez Moritz lantul comercial Tiago Malls, cel mai mare proiect de mall-uri din Romania, printr-o investitie de peste 700 de milioane de euro. „Am achizitionat 600.000 mp de teren in valoare de peste 150 milioane de euro", a spus John Houghton, property director la Mivan Development. Pina in prezent, 70% din suprafata de teren necesara proiectului a fost achizitionata si este pregatita pentru constructie. Proiectul cuprinde un lant de 10 mall-uri, care vor fi dezvoltate in urmatorii patru ani in orase cu peste 100.000 de locuitori. Primul mall Tiago va fi dezvoltat in Oradea in 2008, urmind ca in 2009 sa fie lansate alte patru mall-uri in Tirgu-Mures, Ploiesti, Bacau si Brasov. In 2010 si 2011 vor fi deschise Tiago Sibiu, Tiago Galati, Tiago Iasi si alte doua Tiago Malls. Colliers International este agentul exclusiv de inchiriere pentru primele cinci mall-uri. Fiecare mall va avea o suprafata de inchiriat de 25.000-30.000 mp, dispusa pe doua-trei niveluri, peste 1.000 de locuri de parcare si circa 150 de magazine. „Mall-urile vor include cinematografe multiplex, shopping center, restaurante, fast fooduri si cafenele etc. Noi construim ceea ce se numeste «destination mall», un loc in care vrei sa mergi", a adaugat Houghton. Oficialii companiei afirma ca suma totala alocata infrastructurii unui mall este estimata la 70-90 de milioane de euro, iar investitia pentru fiecare concept de design al mall-urilor din lantul Tiago Malls este estimata la 5-7 milioane de euro.

Compania Mivan are in derulare, pe linga Tiago Malls, dezvoltarea centrului comercial Liberty Center in Bucuresti si ansamblul rezidential New Town Residence, ce cuprinde 655 de apartamente in zona Dristor. Mivan Group, companie specializata in dezvoltari imobiliare, amenajari interioare si contractari, cu o activitate de peste 30 de ani in circa 40 de tari, are birouri deschise in Marea Britanie, SUA, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat. Moritz Group, codezvoltatorul Tiago Malls, este unul dintre cei mai importanti investitori de real estate din Irlanda.