Actionarul ramine in conflict cu liderii galeriei, pe care ii acuza ca iau bani din punctele de vinzare de la stadion. Acesta a cerut protectia organelor abilitate.

Suporterii si oficialii dinamovisti „au semnat" marti seara pacea din Stefan cel Mare, fanii ros-albilor asigurindu-i pe jucatori ca ii vor sustine, chiar daca rezultatele lui Lobont si compania nu sint cele scontate. Din intelegerea dintre cele doua parti nu face parte si actionarul Vasile Turcu, care, paralel, i-a atacat pe suporteri la o emisiune televizata. Potrivit actionarului dinamovist, liderii galeriei controleaza punctele de vinzare din interiorul stadionului, obtinind venituri importante. „Sint niste profitori, pentru ei este o meserie de baza. Fac business pe jucatori, pe club, pe actionari. Anul trecut aveau profit mai mare cind mergea echipa. Usor, cred ca au facut campionatul trecut, cind echipa mergea bine, vreo 10, 15, 20 de miliarde (n.r. - de lei vechi) din acest business. Toti banii vin in buzunarele liderilor. Luau bani si de la suporteri, ca am auzit ca le cereau bani pentru deplasarea la Elfsborg, a anuntat crainicul stadionului. Am vazut ca au inceput sa se dezvolte, masini bune, bine imbracati, erau prosperi oamenii. Nu e rau sa fii prosper, dar sa fie pe banii lor. Cind n-au mai fost suporteri la stadion, a inceput scandalul, sa ma injure pe mine, pe jucatori, pe domnul Borcea. Nu putem sa facem performanta sub amenintarea acestor profitori. Sa-i dam la o parte si sa vina adevaratii lideri. Vreau schimbarea liderilor, scoaterea punctelor de vinzare din stadion", a amenintat Turcu, care a dezvaluit ca anul trecut a sponsorizat galeria cu 150 de milioane de lei vechi. Acesta nu mai e de acord sa le plateasca suporterilor, drept pentru care se simte amenintat si a cerut protectie Jandarmeriei si Politei.

Replica a venit din partea unuia dintre cei vizati, Nicu Tararache. „Intre clubul Dinamo si o firma este un contract prin care firma respectiva are opt puncte de vinzare pe stadion. Din profit, o cota-parte merge la galerie, pentru deplasari si coregrafie. Restul merge catre firma respectiva. Multe informatii le-ati primit gresit, domnule Turcu, familia mea si a domnului Bucurica (n.r. - alt lider al suporterilor) nu sint implicate in acest contract", a contracarat Tararache. Drept consecinta, fanii au anuntat ca vor continua conflictul cu Turcu, dar si cu jucatorul Hristu Chiacu, care, la finalul meciului cu „U" Cluj, le-a aratat semne obscene.

Stelistii Ureche si Milogul au dezertat Andrei Grigorescu, caruia galeria de suporteri ai echipei Steaua ii mai spunea si Ureche, ar fi disparut, spune mama acestuia, dupa meciul Steaua-Slavia Praga, din 19 septembrie, care a avut loc in Cehia. Femeia a inregistrat plingerea pe 24 septembrie, la Serviciul Urmariri al Sectorului 3 din Bucuresti. Potrivit acesteia, Andrei, in virsta de 21 de ani, a plecat din Bucuresti chiar in ziua meciului, cu un autocar pus la dispozitie de clubul din Ghencea, si ar fi trebuit sa se intoarca pe data de 20 a acestei luni. Drumul nu ar fi costat nimic, cheltuielile fiind suportate de club. Autocarul care i-a luat din Bucuresti i-a lasat pe suporteri in Arad, unde ii astepta un altul, care i-a dus in Cehia. Acelasi lucru s-a intimplat si la intoarcere, sustin ceilalti suporteri care l-au insotit pe Andrei Grigorescu. Ei au declarat politistilor de la Serviciul Urmariri al Sectorului 3 ca Ureche ar fi ajuns la Arad, dar ca de acolo nu ar mai fi urcat in masina care trebuia sa-i duca la Bucuresti si ca ar fi plecat cu un alt prieten, Milogul, sa-si caute de munca intr-o tara din UE. Politistii spun ca pentru prietenul lui Andrei nu s-a inregistrat nici o sesizare. (Georgeta Ghidovat)