Producatorul elvetian de aparatura medicala Synthes a reconfirmat ieri asteptarile sale ca vanzarile vor creste cu un procentaj de doua cifre in acest an. Compania doreste sa atinga acest obiectiv prin strategia de inovare a productiei, prin extinderea puterii de vanzare si prin imbunatatirea educatiei, a declarat un oficial al Synthes in cadrul zilei investitorilor a companiei.
Compania elvetiana a raportat o crestere a vanzarilor de 14% in prima jumatate a anului 2007.
Analistii de la Credit Suisse, care au un rating de "neperformant" pentru actiunile Synthes, au declarat intr-o nota catre clienti ca ziua investitorilor confirma perspectiva ca titlurile companiei ofera "o valoare buna investitorilor care isi pot permite sa fie rabdatori".
Dar analistul Florian Gaiser, din cadrul Landsbanki Kepler, care a oferit un rating de cumparare a actiunilor, a declarat ca "mesajul-cheie conservator nu s-a schimbat. Incercam sa localizam stiri potential pozitive in spatele introducerii produsului ProDisc-C in prima jumatate a anului 2008".
Titlurile Synthes au crescut cu 0,15%, la 135,20 franci elvetieni in cadrul sedintei de tranzactionare de ieri. Compania, care produce discuri pentru coloana vertebrala, a declarat ca planuieste sa ofere o versiune avansata pentru ProDisc-C in 25 octombrie, lucru care este vazut de analisti ca o viitoare conducere spre dezvoltare.
Pentru segmentul bolnavilor cu traume, unde Synthes este furnizorul numarul unu din lume, compania doreste sa mareasca numarul de produse noi in urmatorii ani. "Vom creste, de asemenea, investitiile in pregatirea si educarea unui nou grup de doctori - un exemplu ar fi asistentii chirurgi", a declarat un oficial al companiei.