Dosarul DNA in care ministrul muncii, Paul Pacuraru, figureaza ca suspect de acte de coruptie are la baza munca Serviciului Roman de Informatii. Conform informatiilor publicate de „Cotidianul“, specialistii SRI au inregistrat convorbiri
Dosarul DNA in care ministrul muncii, Paul Pacuraru, figureaza ca suspect de acte de coruptie are la baza munca Serviciului Roman de Informatii. Conform informatiilor publicate de „Cotidianul“, specialistii SRI au inregistrat convorbiri compromitatoare ale ministrului cu Dan Ilie Morega, liderul PNL Gorj, caruia ii erau interceptate telefoanele, fiind acuzat in scandalul banilor pentru partid adunati de la institutii descentralizate. Ministrul l-ar fi rugat pe baronul local sa intervina pentru a facilita firmei fiului sau, proaspat infiintata, obtinerea unor contracte cu complexurile energetice din Gorj.

Conform sursei citate, Pacuraru l-ar fi rugat pe Morega sa intervina pe langa directorii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia si cei ai complexurilor energetice Turceni si Rovinari, astfel incat acestia sa acorde contracte societatii Intratest, firma condusa de Mihnea Pacuraru, fiul ministrului muncii. La doua luni dupa ce tatal sau a fost numit ministru, Mihnea Pacuraru, care a fost director de marketing la compania Formenerg (firma apartinand Ministerului Economiei, specializata in cursuri de formare si perfection are profesionala), pana in luna martie anul acesta, s-a decis sa intre in afaceri pe cont propriu. Fiul ministrului a infiintat firma Intratest, cu acelasi profil de activitate cu Formenerg. Paul Pacuraru a declarat pentru „Cotidianul“ ca el a fost cel care si-a indemnat fiul sa inceapa afaceri pe cont propriu. „Eu l-am batut la cap pe Mihnea sa inceapa o afacere pe cont propriu, fiindca este capabil si cu doua facultati“, a spus ministrul.

Declaratii contradictorii
Dan Ilie Morega a declarat ca a fost sunat de ministrul Pacuraru, de doua ori. „Prima data cand m-a sunat, eram in concediu“, a spus liderul PNL Gorj. A urmat un al doilea telefon, si-a amintit Morega: „Mi-a spus ca va veni fiul sau aici si sa discut cu seful de la Rovinari. Eu l-am anuntat pe Ciurea: 'Este posibil sa te caute fiul lui Pacuraru, vedeti ce solicita>>. Nu am intervenit in niciun fel, eu le-am spus sa-l trateze ca pe orice agent economic“. Laurentiu Ciurea, persoana pe care Morega a spus ca l-a anuntat de venirea fiului ministrului, este directorul complexului Rovinari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.